Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gıda mevzuatının hazırlanmasından Ulusal Gıda Kodeksi Komisyonu (UGKK) sorumludur 2.
UGKK, aşağıdaki kurum ve kuruluşlardan temsilcilerin katılımıyla oluşur:
- Gıda konusunda görev yapan iki üye ve bir uzman bilim insanı Bakanlıktan 2;
- Gıda konusunda uzman bir bilim insanı Sağlık Bakanlığından 2;
- Türk Standartları Enstitüsünden bir üye 2;
- Gıda konusunda faaliyet gösteren ve en fazla üyeye sahip olan sivil toplum kuruluşundan bir üye 2.
Ayrıca, gıda mevzuatının hazırlanmasında Kodeks Alimentarius Komisyonu çalışmaları da takip edilir ve gerekli durumlarda görüş verilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: