• Buradasın

    657 sayılı devlet memurları kanunu madde 5 nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 5. maddesi, dört istihdam şekli dışında personel çalıştırılamayacağını düzenler 25. Bu istihdam şekilleri şunlardır:
    1. Memurlar: Devlet ve diğer kamu tüzel kişiliklerince genel idare esaslarına göre yürütülen asli ve sürekli kamu hizmetlerini ifa edenler 25.
    2. Sözleşmeli personel: Kalkınma planı, yıllık program ve iş programlarında yer alan önemli projelerin hazırlanması, gerçekleştirilmesi ve işletilmesi için şart olan, zaruri ve istisnai hallerde çalıştırılanlar 25.
    3. Geçici personel: Belirli bir süre ve özel bir meslek bilgisine ihtiyaç duyulan işlerde çalıştırılanlar 5.
    4. İşçiler: İş hukuku hükümlerine göre çalıştırılanlar 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    657 devlet memurlarına hangi haklar verilmiştir?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre devlet memurlarına verilen bazı haklar şunlardır: 1. Uygulamayı İsteme Hakkı: Memurlar, kanun ve yönetmeliklerin kendileri hakkında aynen uygulanmasını isteme hakkına sahiptirler. 2. Güvenlik Hakkı: Memurların, kanunlarda yazılı haller dışında memurluklarına son verilemez ve aylıkları ile diğer hakları ellerinden alınamaz. 3. Emeklilik Hakkı: Memurların, özel kanununda yazılı belirli şartlar içinde emeklilik hakları vardır. 4. Çekilme Hakkı: Memurlar, kanunda belirtilen esaslara göre memurluktan çekilebilirler. 5. Müracaat, Şikayet ve Dava Açma Hakkı: Memurlar, kurumlarıyla ilgili resmi ve şahsi işlerinden dolayı müracaat ve şikayet etme, ayrıca dava açma hakkına sahiptirler. 6. Sendika Kurma Hakkı: Memurlar, Anayasada ve özel kanununda belirtilen hükümler uyarınca sendikalar ve üst kuruluşlar kurabilir ve bunlara üye olabilirler. 7. İzin Hakkı: Memurlar, kanunda gösterilen süre ve şartlarla izin hakkına sahiptirler.
    657 devlet memurlarına hangi haklar verilmiştir?
    657 sayılı devlet memurları kanunu zor seviye soruları
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na ilişkin zor seviye sorular arasında şunlar yer alabilir: 1. Temel İlkeler: 657 sayılı kanunun temel ilkelerini doğru olarak bir arada veren seçenek hangisidir? - A) I ve III - B) II, III ve IV - C) II ve IV - D) I, II ve IV - E) I, II, III ve IV 2. Sınıflandırma: Kamu hizmetleri görevlerini ve bu görevlerde çalışan devlet memurlarını görevlerin gerektirdiği niteliklere ve mesleklere göre ayırma işlemi nedir? - A) Kariyer - B) Liyakat - C) Sınıflandırma - D) Yeterlik - E) Güvenirlik 3. Disiplin Cezaları: "Borçlarını kasten ödemeyerek hakkında yasal yollara başvurulmasına neden olmak" fiilini işleyen memura hangi disiplin cezası verilir? - A) Uyarma - B) Aylıktan kesme - C) Kınama - D) Devlet memurluğundan çıkarma 4. Yıllık İzin: Hizmeti on yıldan fazla olan bir devlet memurunun yıllık izin süresi kaç gündür? - A) 20 gün - B) 30 gün - C) 40 gün - D) 50 gün 5. Aday Memurluk: Aday olarak atanmış bir devlet memurunun adaylık süresi en az ve en çok kaç yıldır? - A) Bir yıldan az, iki yıldan çok olamaz - B) Bir yıldan az, üç yıldan çok olamaz - C) Bir yıldan az, beş yıldan çok olamaz - D) İki yıldan az, dört yıldan çok olamaz
    657 sayılı devlet memurları kanunu zor seviye soruları
    657 Devlet Memurları Kanunu nedir?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 14 Temmuz 1965 tarihinde yürürlüğe konulmuş, kamu hizmetlerinin memurlar ve diğer kamu görevlileri tarafından yürütülmesini düzenleyen temel kanundur. Kanunun temel ilkeleri: 1. Sınıflandırma: Devlet memurlarını görevlerinin gerektirdiği niteliklere ve mesleklere göre sınıflara ayırma. 2. Kariyer: Memurlara, yaptıkları hizmetler için gerekli bilgilere ve yetişme şartlarına uygun şekilde ilerleme imkanı sağlama. 3. Liyakat: Kamu hizmetlerine girmeyi, ilerleme ve yükselmeyi liyakat sistemine dayandırma. Kanunun kapsadığı istihdam şekilleri: 1. Memur. 2. Sözleşmeli personel. 3. Geçici personel. 4. İşçiler. Ayrıca, bu kanun kapsamında memurların görev ve sorumlulukları, hakları, yasakları ve aylık ödenekleri gibi konular da düzenlenmiştir.
    657 Devlet Memurları Kanunu nedir?
    657 sayılı devlet memurları kanunu 5. bölüm nedir?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 5. bölümü, "Çalışma Saatleri ve İzinler" başlığını taşır.
    657 sayılı devlet memurları kanunu 5. bölüm nedir?
    657 sayılı devlet memurları kanununa göre memurluğa alınma şartları nelerdir?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre memurluğa alınma şartları şunlardır: 1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. 2. 18 yaşını tamamlamış olmak (bir meslek veya sanat okulunu bitirenler için en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve kazai rüşt kararı almak şartıyla). 3. En az lise, ön lisans veya lisans mezunu olmak (kadronun niteliğine göre değişiklik gösterebilir). 4. KPSS sınavından ilgili puanı almak. 5. Askerlik görevini tamamlamış olmak veya muaf olmak (erkek adaylar için). 6. Kamu haklarından mahrum bulunmamak. 7. Belirli suçlardan hüküm giymemiş olmak ve görevini yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. 8. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının olumlu sonuçlanması. Ayrıca, bazı istisnai durumlarda KPSS şartı aranmaksızın atama yapılabilen istisnai memurluk pozisyonları da bulunmaktadır.
    657 sayılı devlet memurları kanununa göre memurluğa alınma şartları nelerdir?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 8. bölümünde neler yer alır?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 8. bölümünde "Davranış ve İşbirliği" konusu yer alır. Bu bölümde belirtilen bazı hususlar şunlardır: Devlet memurları, resmi sıfatlarının gerektirdiği itibar ve güvene layık olduklarını hizmet içindeki ve dışındaki davranışlarıyla göstermek zorundadırlar. Devlet memurlarının işbirliği içinde çalışmaları esastır.
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 8. bölümünde neler yer alır?
    657 sayılı devlet memurları kanunu kaç maddeden oluşur?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 117 maddeden oluşur.
    657 sayılı devlet memurları kanunu kaç maddeden oluşur?