• Buradasın

    657 sayılı devlet memurları kanunu hangi yönetmeliklere tabidir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, aşağıdaki yönetmeliklere tabidir:
    1. Devlet Memurlarının Şikayet ve Müracaatları Hakkında Yönetmelik 23. Bu yönetmelik, memurlara amirleri veya kurumları tarafından uygulanan idari eylem ve işlemlerden dolayı şikayet hakkı tanır 2.
    2. Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik 4. Bu yönetmelik, memurların görevde yükselme ve unvan değişikliklerine ilişkin usul ve esasları belirler 4.
    3. Asli Devlet Memurluğuna Atananların Yemin Merasimi Yönetmeliği 2. Bu yönetmelik, devlet memurlarının göreve başlarken yemin etme usulünü düzenler 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 8. bölümünde neler yer alır?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 8. bölümünde "Davranış ve İşbirliği" konusu yer alır. Bu bölümde belirtilen bazı hususlar şunlardır: Devlet memurları, resmi sıfatlarının gerektirdiği itibar ve güvene layık olduklarını hizmet içindeki ve dışındaki davranışlarıyla göstermek zorundadırlar. Devlet memurlarının işbirliği içinde çalışmaları esastır.
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 8. bölümünde neler yer alır?
    657 devlet memurları kanunu 41 ve 48 maddeleri nelerdir?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 41. ve 48. maddeleri şunlardır: 41. Madde: - Genel olarak ortaokulu bitirenler memur olabilirler. - Bir sınıfta belli görevlere atanabilmek veya bu görevlerde belli derecelere yükselebilmek için, daha yüksek öğrenim dereceleri veya belirli fakülte, okul veya öğrenim dallarını bitirmiş olmak gibi şartlar konulabilir. 48. Madde: - Genel şartlar: - Türk vatandaşı olmak. - Sınav tarihinde 18 yaşını tamamlamış olmak. - Genel olarak en az ortaokul veya dengi okul mezunu olmak. - Kamu haklarından mahrum bulunmamak. - Kasten işlenen suçlardan dolayı bir yıl veya daha fazla hapis cezasına mahkum olmamak. - Özel şartlar: - Devlet memurluğuna girişte güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılması.
    657 devlet memurları kanunu 41 ve 48 maddeleri nelerdir?
    657 Devlet Memurları Kanununa göre memurun ödev ve sorumlulukları nelerdir?
    657 Devlet Memurları Kanununa göre memurun ödev ve sorumlulukları şunlardır: 1. Sadakat Ödevi: Memurlar, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve kanunlarına sadakatle bağlı kalmak ve bu kanunları sadakatle uygulamak zorundadırlar. 2. Tarafsızlık ve Devlete Bağlılık: Memurlar, siyasi partilere üye olamazlar ve siyasi amaçlı davranışlarda bulunamazlar. 3. Davranış ve İşbirliği: Memurlar, resmi sıfatlarının gerektirdiği itibar ve güvene layık olduklarını hizmet içindeki ve dışındaki davranışlarıyla göstermek zorundadırlar. 4. Amirin Emrine Uyma: Memurlar, amirleri tarafından verilen görevleri yerine getirmek zorundadırlar ve bu görevlerin iyi ve doğru yürütülmesinden amirlerine karşı sorumludurlar. 5. Kişisel Sorumluluk: Memurlar, görevlerini dikkat ve itina ile yerine getirmek, kendilerine teslim edilen devlet malını korumak ve her an hizmete hazır halde bulundurmak için gerekli tedbirleri almak zorundadırlar. 6. Resmi Belge ve Gereçlerin Kullanımı: Memurlar, resmi belge, araç ve gereçleri yetki verilen mahaller dışına çıkaramazlar ve özel işlerinde kullanamazlar.
    657 Devlet Memurları Kanununa göre memurun ödev ve sorumlulukları nelerdir?
    657 sayılı devlet memurları kanunu 5. bölüm nedir?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 5. bölümü, "Çalışma Saatleri ve İzinler" başlığını taşır.
    657 sayılı devlet memurları kanunu 5. bölüm nedir?
    657 Devlet Memurları Kanunu'na göre ikincil mevzuat hangi kurum tarafından hazırlanır?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre ikincil mevzuat, Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulur.
    657 Devlet Memurları Kanunu'na göre ikincil mevzuat hangi kurum tarafından hazırlanır?
    657 sayılı devlet memurları kanunu disiplin amirleri tablosu nerede?
    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre disiplin amirleri tablosu, Devlet Arşivleri Başkanlığı'nın disiplin amirleri yönetmeliğinde yer almaktadır. Bu yönetmeliğe aşağıdaki resmi gazete linkinden ulaşabilirsiniz: - resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/11/20211112-7.pdf.
    657 sayılı devlet memurları kanunu disiplin amirleri tablosu nerede?
    657 Devlet Memurları Kanunu 1 kısım nedir?
    657 Devlet Memurları Kanunu'nun 1. kısmı, genel hükümler başlığı altında yer alır. Bu kısımda aşağıdaki konular düzenlenir: Kapsam: Kanunun hangi kurum ve kuruluşlarda çalışan memurları kapsadığı. Amaç: Devlet memurlarının hizmet şartları, nitelikleri, atanma ve yetiştirilmeleri gibi konuların belirlenmesi. Temel ilkeler: Sınıflandırma, kariyer ve liyakat gibi kanunun temel prensiplerinin açıklanması. İstihdam şekilleri: Memurların yanı sıra sözleşmeli ve geçici personelin çalışma koşullarının belirlenmesi.
    657 Devlet Memurları Kanunu 1 kısım nedir?