• Buradasın

    4/B tescil kaydı aktif ne demek?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    4/B tescil kaydı aktif ifadesi, Bağ-Kur sistemine kayıtlı olan ve bağımsız olarak çalışan bir kişinin sigorta kaydının aktif olduğunu gösterir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    E-devletten sigortalılık tescil kaydı nasıl alınır?
    E-devlet üzerinden sigortalılık tescil kaydı almak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. e-Devlet Kapısı'na giriş yapın: https://giris.turkiye.gov.tr adresine giderek T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın. 2. Arama çubuğuna "SGK Tescil ve Hizmet Dökümü" yazın: Açılan pencereden "SGK Tescil ve Hizmet Dökümü/İşyeri Unvan Listesi" hizmetine tıklayın. 3. Belgeyi görüntüleyin ve indirin: Kimlik doğrulama yöntemlerinden birini seçerek sisteme giriş yaptıktan sonra, 4A, 4B ve 4C kapsamında tescil bilgilerinizi ve hizmet dökümünüzü görüntüleyebilir, PDF formatında indirip yazdırabilirsiniz. Alternatif olarak, 170 numaralı hattı arayarak kimlik bilgilerinizi verip belgenin e-posta adresinize veya cep telefonu numaranıza gönderilmesini talep edebilirsiniz.
    E-devletten sigortalılık tescil kaydı nasıl alınır?
    SGK durumu aktif ne demek?
    SGK durumunun aktif olması, kişinin aktif olarak sigortasının yattığını ve sigortalı bir işte çalıştığını ifade eder.
    SGK durumu aktif ne demek?
    Sigortalılık tescil ve hizmet kaydı tespiti nedir?
    Sigortalılık tescil ve hizmet kaydı tespiti, çalışanların sosyal güvenlik haklarının korunması amacıyla iki farklı dava türünü ifade eder: 1. Hizmet Tespit Davası: Bu dava, işçinin çalıştığı sürelerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) hiç bildirilmemesi veya eksik bildirilmesi durumunda açılır. 2. Hizmet Başlangıcının Tespiti Davası: İşçinin işe başladığı tarihin SGK'ya bildirilmemesi veya yanlış bildirilmesi durumunda açılır. Her iki dava da, işverene karşı açılır ve dava sonucunda eksik süreler SGK tarafından tescil edilir.
    Sigortalılık tescil ve hizmet kaydı tespiti nedir?
    SGK tescil nasıl yapılır?
    SGK tescil işlemi için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: 1. Gerekli belgelerin hazırlanması: İşverenin kimlik bilgileri, işyeri adres bilgileri, vergi levhası, işyeri bildirgesi ve faaliyet belgesi gibi belgeler tamamlanmalıdır. 2. e-SGK sistemine giriş: İşveren veya yetkili kişi, SGK'nın e-SGK sistemine T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapar. 3. Tescil başvurusunun yapılması: e-SGK sistemi üzerinden işyeri tescil başvurusu yapılır. Bu işlem sırasında işyeri bilgileri, işverenin kimlik bilgileri ve diğer gerekli bilgiler sisteme girilir. 4. Belgelerin yüklenmesi: Gerekli belgeler sisteme yüklenir. Elektronik ortamda yapılmayan başvurular için belgelerin SGK'ya elden teslim edilmesi gerekebilir. 5. Başvurunun onaylanması: SGK, başvuruyu inceleyerek onaylar ve işyeri tescilini gerçekleştirir. 6. Tescil bildiriminin alınması: Tescil işlemi tamamlandıktan sonra SGK, işyerine bir tescil bildirimi gönderir. Tescil işlemi, işyerinin faaliyete başlamasından itibaren en geç 1 ay içinde tamamlanmalıdır.
    SGK tescil nasıl yapılır?
    SGK tescil sorgulama nasıl yapılır?
    SGK tescil sorgulama işlemi, e-Devlet üzerinden yapılabilir. Bunun için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. e-Devlet sistemine T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş yapın. 2. Ana sayfada bulunan arama çubuğuna "SGK tescil ve hizmet dökümü" yazın ve ilgili hizmete ulaşın. 3. Açılan sayfadan "4A, 4B veya 4C Tescil ve Hizmet Dökümü" seçeneğini tıklayın. 4. Sigorta tescil bilgilerinizi içeren belge karşınıza çıkacaktır. Ayrıca, SGK'ya giderek de tescil sorgulama işlemi yapabilirsiniz.
    SGK tescil sorgulama nasıl yapılır?
    Tescil ne demek?
    Tescil kelimesi iki farklı anlamda kullanılabilir: 1. Herhangi bir şeyi resmî olarak kaydetme, kütüğe geçirme. 2. Bir taşınmazın üzerinde bir ayni hakkın kurulması için tapu kütüğüne yapılması gerekli kayıt (hukuk terimi).
    Tescil ne demek?
    4B ne demek?
    4B, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kapsamında üç farklı sigorta sisteminden birini ifade eder. 4B sigortası, eski adıyla Bağ-Kur sigortası olarak bilinir ve bu sisteme kayıtlı kişiler kendi mesleğini icra eden yani bağımsız olarak çalışan kişilerdir. 4B sistemine dahil olanlar arasında esnaf (iş yeri sahipleri), sanatkar veya serbest meslek grupları yer alır.
    4B ne demek?