Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sığırlarda şap aşısı şu şekilde yapılır:
- Aşı Hazırlığı: Şap aşıları +2°C ile +8°C arasında saklanmalı ve kullanılmadan önce iyice çalkalanarak homojen hale getirilmelidir 13.
- Uygulama Yolu: Aşı, deri altı yolla yapılmalıdır, kas içine verilmemelidir 13.
- Dozaj: Sığır ve mandalara 3 ml, koyun ve keçilere ise 1 ml aşı uygulanır 13.
- Aşılama Sonrası: Aşılama yerinde şişlik, hafif ateş, iştahsızlık ve süt veriminde azalma gibi reaksiyonlar görülebilir 13.
- Tekrar Aşılama: İlk aşılamadan sonra ikinci aşılama 1 ay sonra yapılmalı, ardından her 6 ayda bir tekrarlanmalıdır 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: