Bor minerali, doğada yüzlerce çeşidi bulunan ve yapısında bor oksit bulunduran bir bileşiktir. Bor mineralinin bulunduğu bazı besinler şunlardır: kuruyemiş; fındık; ceviz; yer fıstığı; badem; ananas; vişne; üzüm; avokado; kayısı; şeftali; brokoli; havuç; taze fasulye. Borun temel kaynağı bitkisel ürünler olduğu için, bitki bazlı beslenmek faydalıdır. Bor içeren diğer besinler arasında kuru üzüm, kuru kayısı, hurma, domates, patates ve sarımsak da bulunur. Gıdanın yetiştiği toprağın özellikleri ve kullanılan tarım yöntemleri, bor miktarını etkileyebilir. Bor mineralinin günlük alım miktarı, Dünya Sağlık Örgütü tarafından erişkin bireyler için 1-13 mg olarak belirlenmiştir. Herhangi bir sağlık sorunu veya beslenme düzeni ile ilgili konuda bir uzmana danışılması önerilir.