Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bor minerali, doğada yüzlerce çeşidi bulunan ve yapısında bor oksit bulunduran bir bileşiktir 1.
Bor mineralinin bulunduğu bazı besinler şunlardır:
- kuruyemiş 12;
- fındık 12;
- ceviz 12;
- yer fıstığı 1;
- badem 12;
- ananas 1;
- vişne 1;
- üzüm 12;
- avokado 1;
- kayısı 1;
- şeftali 12;
- brokoli 12;
- havuç 1;
- taze fasulye 1.
Borun temel kaynağı bitkisel ürünler olduğu için, bitki bazlı beslenmek faydalıdır 2.
Bor içeren diğer besinler arasında kuru üzüm, kuru kayısı, hurma, domates, patates ve sarımsak da bulunur 24.
Gıdanın yetiştiği toprağın özellikleri ve kullanılan tarım yöntemleri, bor miktarını etkileyebilir 3.
Bor mineralinin günlük alım miktarı, Dünya Sağlık Örgütü tarafından erişkin bireyler için 1-13 mg olarak belirlenmiştir 15.
Herhangi bir sağlık sorunu veya beslenme düzeni ile ilgili konuda bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: