Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arılar için en iyi şurup, invert şurup olarak kabul edilir 2. İnvert şurup, parçalanmış şeker anlamına gelir ve arı sindirim sistemini yormaz 2.
Arılar için şurup hazırlanırken dikkat edilmesi gerekenler:
- Su: Alkali (kireçsiz) su kullanılmalıdır 2.
- Şeker: Genellikle 1 litre suya 2 kg şeker eklenir 2. Ancak, ilkbahar aylarında bu oran 1:1'e, sonbahar aylarında ise 1:3'e düşürülebilir 24.
- Katkılar: Bal, polen, vitaminler (örneğin, B grubu, C vitamini), limon suyu eklenebilir 25.
- Tuz: Şuruba tuz katılmamalıdır; tuz, arılara zarar verebilir 2.
Şurup hazırlanırken şekerin karamelize olmaması ve 120°C'yi geçmemesi önemlidir; aksi takdirde arılar için zararlı olabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: