Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şampanya açmak için şu adımlar izlenebilir:
- Folyo ve tel kafesi çıkarın 13. Mantarı kaplayan folyo sargıyı yırtın ve mantarı koruyan tel kafesi gevşetmek için tel halkayı çözün 13.
- Şişeyi yavaşça döndürün 15. Normalde kullandığınız elinizle şişeyi yavaşça ileri geri döndürün, diğer elinizle mantarı sabit tutun 1.
- Mantarı kavrayın 1. Mantar neredeyse çıkmak üzereyken döndürme hareketini yavaşlatın ve başparmağınızı mantarın bombeli kısmının altından yukarı doğru bastırarak mantarı sıkıca kavrayın 1.
- Mantarı çıkarın 1. Mantar şişeden düzgün bir şekilde kayarak çıkana kadar başparmağınızı mantarın bombeli kısmının altından yukarı doğru bastırmaya devam edin 1.
Şampanya açarken dikkat edilmesi gerekenler:
- Güvenlik 2. Yüzünüzü, diğer insanları ve değerli eşyalarınızı mantar ve köpükten korumak için şişeyi sizden veya çevrenizdeki insanlardan uzak bir yöne doğru tutun 2.
- Soğutma 15. Şampanyayı ideal sıcaklıkta, genellikle 6-8°C arasında soğuttuğunuzdan emin olun 25.
- Şişeyi sallamayın 13. Mantar yerinden çıkınca şampanya köpürüp dışarı dökülebilir 3.
Şampanya açma işlemi, doğru teknik ve dikkat gerektiren bir süreçtir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: