Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şampanya açmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Şişeyi soğutun: Şampanyayı 6-8 dereceye kadar soğutmak, şişedeki basıncı azaltır ve mantar serbest bırakıldığında köpürme riskini önler 23.
- Folyoyu kesin: Şişenin üstündeki folyoyu bir folyo kesici veya şarap anahtarı ile kesin 3. Bu, şarap kafesini ve mantarı ortaya çıkaracaktır.
- Mantar kafesini çıkarın: Mantarın üzerindeki tel kafesi saat yönünün tersine çevirerek gevşetin ve çıkarın 13.
- Mantarı havluyla örtün: Uçan bir mantarı yakalamak için şişenin üstüne bulaşık havlusu veya kumaş peçete yerleştirin 3.
- Şişeyi açın: Şişeyi vücudunuzdan uzağa bakacak şekilde 45 derecelik bir açıyla tutun ve mantarı parmaklarınızın arasında sabit tutarak şişeyi tabandan döndürün 3. Mantarı döndürmeyin, aksi takdirde şişenin ağzında kırılabilir 3.
- Mantarı çıkarın: Mantarın gevşediğini ve yukarı doğru itildiğini hissederek, bir pop sesi yerine basıncın salındığına dair fısıltıyı duyana kadar mantarı yavaşça dışarı doğru yönlendirin 3.
Bu işlemi yaparken, mantarın fırlayıp gözlere zarar vermemesi için şişeyi yüzünüze veya başkalarının yüzüne tutmamaya dikkat edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: