Buradasın
Endüstriyel mutfaklarda temizlik nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Endüstriyel mutfaklarda temizlik için bazı öneriler:
- Günlük temizlik:
- Tezgahlar, lavabolar ve ekipman yüzeyleri hijyenik temizleyicilerle temizlenmelidir 3.
- Kaymaz, hijyenik zemin temizleyicilerle zemin silinmelidir 3.
- Çöp kutuları her gün boşaltılmalıdır 3.
- Buzdolabı ve dondurucular kontrol edilmeli, sızıntılar temizlenmeli ve son kullanma tarihi geçmiş ürünler atılmalıdır 3.
- Haftalık ve aylık temizlik:
- Havalandırma ve baca filtreleri temizlenmelidir 3.
- Endüstriyel fırın ve ocaklar, yanmış yağları temizlemek için özel deterjanlar kullanılarak temizlenmelidir 3.
- Endüstriyel bulaşık makineleri dezenfekte edilmelidir 3.
- Depo ve stok alanları kontrol edilmeli, gıda ürünlerinin hijyenik koşullarda saklandığından emin olunmalıdır 3.
- Özel ekipman kullanımı:
- Personel hijyeni:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: