Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mutfak hijyen denetimi için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Çalışanların hijyeni: Çalışanların sık sık ellerini yıkaması, bone ve maske kullanması kontrol edilmelidir 34.
- Ekipman hijyeni: Kesme tahtaları, bıçaklar, tencereler gibi eşyaların hijyenine dikkat edilmelidir 23. Çiğ et için ayrı bir kesme tahtası kullanılmalı ve et suları kağıt havluyla silinip atılmalıdır 23.
- Genel hijyen: Mutfak tezgahı, masa gibi alanların her işten önce ve sonra temizlenmesi sağlanmalıdır 24. Mutfak lavabosu ve kullanılan temizlik bezleri düzenli olarak temizlenmelidir 45.
- Gıda saklama: Gıdaların saklama koşullarına uygun şekilde saklanması ve son kullanım tarihlerinin kontrol edilmesi gereklidir 23.
- Çapraz bulaşma: Çiğ ve pişmiş gıdaların birbiriyle temas etmemesine dikkat edilmelidir 25.
Mutfak hijyen denetimi, profesyonel bir denetçi tarafından yapılması daha kapsamlı ve güvenilir sonuçlar verebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: