Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ceviz iç kabuğunu soymak için birkaç yöntem bulunmaktadır:
- Kaynar su yöntemi: Cevizleri bir tencereye yerleştirin ve üzerini geçecek kadar su ekleyin 4. Su kaynadıktan sonra cevizleri 5-10 dakika kaynatın 4. Kaynayan cevizleri sudan çıkarın ve soğuması için bir süre bekleyin 4. Soğuduktan sonra, cevizlerin iç kabuklarını kolayca soyabilirsiniz 4.
- Mikrodalga yöntemi: Cevizleri mikrodalgaya uygun bir tabağa yerleştirin 4. Tabanın üstüne bir bez veya örtü serin 4. Mikrodalgada 30 saniye kadar ısıtın, ardından kontrol edin 4. Isıttığınız cevizleri biraz bekleyin ve ardından iç kabuklarını soymanız çok daha kolay olacaktır 4.
- Fırın yöntemi: Fırını 150 dereceye ayarlayın 4. Cevizleri fırın tepsisine yerleştirin ve 5-10 dakika kadar fırınlayın 4. Fırından çıkardığınız cevizleri biraz soğutun ve iç kabuklarını rahatlıkla soyun 4.
Bu yöntemleri uygularken sıcaklık kontrolüne dikkat edilmeli ve cevizlerin hemen soyulmaması, soğutma süresine özen gösterilmesi gerekmektedir 4.
Ayrıca, cevizleri soyarken koruyucu eldiven veya bez kullanılması önerilir, çünkü ceviz kabuğu ciltte koyu renkte bir iz bırakabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: