Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En kolay ceviz soyma yöntemleri şunlardır:
- Sıcak Su Yöntemi: Cevizleri yaklaşık 10-15 dakika sıcak suda bekletmek, kabuklarının yumuşamasına yardımcı olur 12. Daha sonra kabukları elle sıkarak veya bir aletle kolayca soyabilirsiniz.
- Mikrodalga Yöntemi: Cevizleri birkaç saniye mikrodalgada ısıtmak, kabuklarının gevşemesine yardımcı olabilir 1. Ancak, bu yöntemi çok dikkatli uygulamak gerekir; aksi takdirde cevizler yanabilir.
- Ceviz Kıracağı Kullanma: Özel olarak tasarlanmış ceviz kıracakları, cevizlerin kabuklarını kolayca kırar 12.
- Çekiç Kullanma: Cevizleri bir bezin içine yerleştirip hafifçe vurmak, kabukların çatlamasına ve iç kısmın ortaya çıkmasına yardımcı olur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: