Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En kolay ceviz soyma yöntemlerinden bazıları şunlardır:
- Kaynar su yöntemi 5. Cevizleri kaynar su dolu bir tencereye koyup yaklaşık üç dakika kaynattıktan sonra sıvıyı boşaltmak ve cevizlerin soğumasını beklemek 5. Daha sonra kabuğun iki parçası arasındaki boşluğa küçük bir bıçak bastırarak soymak 5.
- Sıcak su ve tava yöntemi 5. Cevizleri sıcak suya koyup yarım saat sonra ısıtılmış tavaya koyarak 5 dakikadan fazla kızartmamak 5. Kabuğun çatlamaya başlaması beklenir 5.
- Ağır bir cisimle yuvarlama 4. Cevizleri ağır bir bot, tahta panel veya başka bir ağır nesnenin altında yuvarlamak 4.
- Araba tekerleği yöntemi 4. Cevizleri bir arabanın tekerleklerinin önüne yerleştirip ileri geri giderek üzerinden geçirmek 4.
Ayrıca, ceviz soyma makineleri de kullanılabilir 23. Bu makineler, cevizlerin dış kabuğunu zarar vermeden çıkarmak için döner mekanizma ve sürtünme etkisi kullanır 23.
Ceviz soyma yöntemleri, cevizin türüne ve kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: