• Buradasın

    Kamu ihalelerinde iş deneyimi nasıl hesaplanır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kamu ihalelerinde iş deneyimi, isteklilerin ihale konusu iş veya benzer işlerle ilgili deneyimlerini gösteren belgelerin değerlendirilmesiyle hesaplanır 23.
    İş deneyimini gösteren belgeler şunlardır:
    • İş bitirme belgesi: Yurt içinde veya yurt dışında, kamu veya özel sektörde bedel içeren bir sözleşme kapsamında gerçekleştirilen işleri kapsar 12.
    • İş durum belgesi: Devam eden işlerde, işin ilk sözleşme bedelinin tamamlanması ve gerçekleşme oranının toplam sözleşme bedelinin en az %80’ine ulaşması durumunda verilir 13.
    • İş denetleme ve iş yönetme belgeleri: Mimar veya mühendislerin, belirli oranlarda denetleme veya yönetme görevlerinde bulundukları işler için düzenlenir 13.
    Hesaplama kriterleri arasında, iş deneyim belgelerinin ihale ilan tarihinden geriye doğru son onbeş yıl içinde düzenlenmiş olması ve belge tutarlarının sözleşme bedeliyle uyumlu olması yer alır 35. Ayrıca, birden fazla iş deneyim belgesinin toplanarak değerlendirilmesi mümkün değildir 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Devredilen işlerde iş deneyimi nasıl hesaplanır?

    Devredilen işlerde iş deneyimi, iki farklı şekilde hesaplanabilir: 1. İş Bitirme Belgesi: İşyerinin devredilmesi durumunda, devir öncesinde veya sonrasındaki dönemde işin en az %70'ini gerçekleştiren yükleniciye iş bitirme belgesi düzenlenir. 2. Alt Yüklenici İş Deneyim Belgesi: Devredilen işlerde, alt yüklenicinin aynı iş üzerinde devam etmesi halinde, devir öncesi ve sonrası gerçekleştirilen işlere ilişkin iş deneyim belgeleri toplanarak değerlendirilir.

    Hizmet alım ihalesine yapım işi iş deneyim belgesi ile girilebilir mi?

    Hizmet alım ihalesine yapım işi iş deneyim belgesi ile girilebilir, ancak belirli koşullar altında. Yapım işi iş deneyim belgeleri, benzer işler kapsamında değerlendirildiği için, hizmet alım ihalelerinde iş deneyim belgesi olarak kullanılabilir.

    Hizmet ihalelerinde iş deneyim belgesi nasıl hesaplanır?

    Hizmet ihalelerinde iş deneyim belgesi, yurt içinde veya yurt dışında kamu veya özel sektöre bedel içeren tek bir sözleşme kapsamında gerçekleştirilen ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin olarak hesaplanır. İş deneyim belgesinin hesaplanmasında aşağıdaki belgeler sunulur: - Sözleşme; - Fatura örnekleri veya bu örneklerin noter, yeminli mali müşavir, serbest muhasebeci mali müşavir veya vergi dairesi onaylı suretleri; - Serbest meslek makbuzu nüshaları veya bu nüshaların onaylı suretleri; - Personel çalıştırılan işlerde, o işe ait sosyal güvenlik prim ödemelerini gösteren belgeler. Geçerlilik süresi açısından, hizmet alımlarında iş deneyim belgeleri, ilan tarihinden geriye doğru son beş yıl içerisine kabulü düşen işler için kullanılır.

    4734 sayılı kamu ihale kanununa göre ihale usulleri nelerdir?

    4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'na göre ihale usulleri şunlardır: 1. Açık İhale Usulü: Bütün isteklilerin teklif verebildiği usul. 2. Belli İstekliler Arasında İhale Usulü: Ön yeterlik değerlendirmesi sonucunda idare tarafından davet edilen isteklilerin teklif verebildiği usul. 3. Pazarlık Usulü: İhale sürecinin iki aşamalı olarak gerçekleştirildiği ve idarenin ihale konusu işin teknik detayları ile gerçekleştirme yöntemlerini ve belli hallerde fiyatı isteklilerle görüştüğü usul. 4. Doğrudan Temin: İhtiyaçların, idare tarafından davet edilen isteklilerle teknik şartların ve fiyatın görüşülerek doğrudan temin edilebildiği usul.

    Kamu ihale dünyası nedir?

    Kamu İhale Dünyası, Kamu İhale Kurumu çalışanlarının yöneticiliğini yaptığı, kamu alımları konusunda bilgi ve deneyim sunan bir dergidir. Üç ayda bir yayımlanan bu dergi, ihale süreçleri, kamu alımlarının ülke ekonomisindeki rolü ve yenilikçi vizyon gibi konuları ele almaktadır.

    4734 sayılı kamu ihale kanunu nedir?

    4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, kamu hukukuna tabi olan veya kamunun denetimi altında bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının yapacakları ihalelerde uygulanacak esas ve usulleri belirler. Kanunun amacı, kaynakların verimli kullanılmasını sağlamak ve ihalelerde şeffaflığı, rekabeti, eşit muameleyi ve güvenirliği temin etmektir. Kapsamına giren idareler arasında genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçeli idareler, il özel idareleri, belediyeler ve bunlara bağlı kuruluşlar yer alır. Kanunda belirtilen ihale usulleri şunlardır: 1. Açık ihale usulü: Bütün isteklilerin teklif verebildiği usul. 2. Belli istekliler arasında ihale usulü: Ön yeterlik değerlendirmesi sonucunda idarece davet edilen isteklilerin teklif verebildiği usul. 3. Pazarlık usulü: İhale sürecinin iki aşamalı olarak gerçekleştirildiği ve idarenin fiyatı isteklilerle görüştüğü usul. 4. Doğrudan temin: İhtiyaçların, idare tarafından davet edilen isteklilerle teknik şartların ve fiyatın görüşülerek doğrudan temin edilebildiği usul.

    Kamu ihale genel tebliği nedir?

    Kamu İhale Genel Tebliği, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu'nun uygulanmasındaki hususlara açıklık getirmek amacıyla Kamu İhale Kurumu tarafından hazırlanan bir tebliğdir. Bu tebliğ, kamu ihale süreçlerinin düzenlenmesi ve standardize edilmesi için aşağıdaki konuları kapsar: İhale usulleri ve süreçleri; Tekliflerin değerlendirilmesi ve sunulması; Sözleşmelerin imzalanması ve devam eden süreçler; Şikayet ve itiraz süreçleri. Tebliğ, kamu kaynaklarının etkin ve verimli bir şekilde kullanılması için kritik öneme sahiptir.