• Buradasın

    Gider pusulasını kimler kullanabilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Gider pusulasını kimler kullanabileceği Vergi Usul Kanunu'nda belirtilmiştir 23. Buna göre gider pusulasını kullanabilecek kişiler şunlardır:
    • Serbest meslek çalışanları 12. Serbest meslek erbapları ve bu kapsamda faaliyet gösteren işletmeler 3.
    • Çiftçiler 23. Kazançları itibariyle basit usulde vergilendirilen çiftçiler 3.
    • Tüccarlar 12. Birinci ve ikinci sınıf tüccarlar 23.
    • Vergi mükellefi olmayan diğer kuruluşlar 12. Vergi mükellefi olmayan esnaflar ve benzeri kişiler 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Gider pusulası kesilmezse ne olur?
    Gider pusulası kesilmezse, özel usulsüzlük cezası uygulanır. Ayrıca, gider pusulasının düzenlenmemesi durumunda, belgeye konu gider ve maliyetin İdare tarafından kabul edilmemesi gibi bir sonuç da doğar.
    Gider pusulası kesilmezse ne olur?
    Gider pusulası nedir?
    Gider pusulası, defter tutmak zorunda olmayan yani vergi mükellefi olmayan işletmecilerin aldığı hizmet karşılığında fatura yerine geçen resmi bir belgedir. Gider pusulasının amacı: - Hizmetin belgelendirilmesi. - Muhasebe tarafından kayıtlara geçirilmesi. Gider pusulasında yer alması gereken bilgiler: - Mal ve hizmetin cinsi ve tutarı. - Alıcı ve satıcının unvanı, adı soyadı. - Kesilen gelir vergisi ve ödenen tutar. Düzenleme süreci: - Gider pusulası, satıcıda aslı, alıcıda kopyası olacak şekilde iki nüsha olarak düzenlenmelidir. - Düzenleme için vergi dairesinden izin belgesi alınmalıdır. - Belge, hizmetin başladığı tarihten itibaren veya ürünün teslimi itibariyle azami yedi gün içinde düzenlenmelidir.
    Gider pusulası nedir?
    Gider pusulası online düzenleme nasıl yapılır?
    Gider pusulası online olarak düzenlemek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Format Uyumu: E-gider pusulası oluştururken ve gönderirken, ebelge.gib.gov.tr adresinde yayınlanan kılavuzlara uygun bir format kullanılmalıdır. 2. Elektronik Ortam: Gider pusulası, elektronik ortamda düzenlendikten sonra bir adet çıktısı alınır. 3. İmza: Çıktı, sadece muhatabı tarafından ıslak imza ile imzalanır. 4. İletim: Belge, düzenleyen taraf tarafından kâğıt ortamında muhafaza ve ibraz edilir, muhataba kâğıt şeklinde ya da elektronik ortamda iletilebilir. E-gider pusulası düzenlemek için ayrıca yasal kılavuzun incelenmesi ve teknik detayların zaman zaman değişebileceğinin göz önünde bulundurulması önemlidir.
    Gider pusulası online düzenleme nasıl yapılır?
    Gider Pusulası e-belge olarak düzenlenebilir mi?
    Evet, gider pusulası e-belge olarak düzenlenebilir. Gider pusulasının elektronik ortamda düzenlenmesi, e-gider pusulası uygulaması kapsamında mümkündür.
    Gider Pusulası e-belge olarak düzenlenebilir mi?
    Gider pusula fatura yerine geçer mi?
    Evet, gider pusulası fatura yerine geçer.
    Gider pusula fatura yerine geçer mi?
    Gider pusulasını kim imzalar?
    Gider pusulasını, malı veya hizmeti alan taraf imzalar.
    Gider pusulasını kim imzalar?
    Gider pusulasına KDV ve stopaj ödenir mi?
    Gider pusulasında KDV hesaplanmaz ve gösterilmez, çünkü bu belge, gerçek usulde vergi mükellefi olmayanlardan mal satın alanlar veya iş yaptıranlar için düzenlenir. Stopaj ise gider pusulasında yer alan vergilendirme türüdür ve gelir vergisi kesintisi olarak uygulanır.
    Gider pusulasına KDV ve stopaj ödenir mi?