• Buradasın

    Gider pusulasını kim imzalar?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Gider pusulasını, malı veya hizmeti alan taraf imzalar 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Gider pusulasını kimler düzenleyemez?

    Gider pusulasını düzenleyemeyenler, vergi mükellefi olan kişilerdir. Gider pusulası, vergi mükellefi olmayanlardan alınan mal ve hizmetler için düzenlenir.

    Gider pusulası kesilmezse ne olur?

    Gider pusulası kesilmezse, özel usulsüzlük cezası uygulanır. Ayrıca, gider pusulasının düzenlenmemesi durumunda, belgeye konu gider ve maliyetin İdare tarafından kabul edilmemesi gibi bir sonuç da doğar.

    Gider pusulasını kim onaylar?

    Gider pusulasını, işi yapan veya emtiayı satan kişi onaylar. Ayrıca, gider pusulasının geçerli olması için düzenleyen kişi tarafından da imzalanması gerekmektedir.

    Gider Pusulasında notere onaylatılmazsa ne olur?

    Gider pusulasının notere onaylatılmaması durumunda, belge geçersiz sayılır ve bu nedenle gider ve maliyetlerin vergi matrahına dahil edilmesi mümkün olmaz. Ayrıca, gider pusulasının düzenlenmesi gerektiği halde düzenlenmemesi durumunda, her bir belge için özel usulsüzlük cezası kesilir; bu ceza, pusulaya yazılması gereken tutarın %10'u olup, bir takvim yılı içinde kesilecek cezanın üst sınırı 190 bin TL'dir.

    Gider pusulasıyla alınan mal faturada nasıl gösterilir?

    Gider pusulasıyla alınan mal, faturada gider pusulası olarak gösterilir. Bu durumda faturada yer alması gereken bilgiler şunlardır: 1. Düzenleyenin bilgileri: Alıcının adı, adresi ve vergi kimlik numarası. 2. Sağlayan kişinin bilgileri: Satıcının adı, adresi ve kimlik bilgileri. 3. Mal veya hizmetin tanımı: Alınan malın veya hizmetin türü, miktarı ve tutarı. 4. Hesaplanan stopaj oranı ve tutarı: Gider pusulasında genellikle %20 oranında stopaj uygulanır. 5. Belgenin düzenlenme tarihi ve numarası. Gider pusulası, hem alıcı hem de satıcı tarafından imzalanmalıdır.

    Gider pusulasını kimler kullanabilir?

    Gider pusulasını kimler kullanabileceği Vergi Usul Kanunu'nda belirtilmiştir. Buna göre gider pusulasını kullanabilecek kişiler şunlardır: Serbest meslek çalışanları. Çiftçiler. Tüccarlar. Vergi mükellefi olmayan diğer kuruluşlar.

    Gider pusulasına hangi bilgiler yazılmalı?

    Gider pusulasında yazılması gereken bilgiler şunlardır: 1. Ticari Unvan ve Adres: Gider pusulasını düzenleyen tarafın ticari unvanı, adresi ve vergi numarası. 2. Maliye Bakanlığı Logosu ve İl Kodu: Belgenin geçerliliği için Maliye Bakanlığı logosu ve il kodu. 3. Gider Pusulası İbaresi ve Numaraları: "Gider Pusulası" ibaresi, seri ve sıra numaraları ile düzenlendiği tarih. 4. Mal veya Hizmetin Tanımı: Satın alınan malın veya hizmetin tanımı, miktarı, fiyatı ve toplam tutarı. 5. Gelir Vergisi Oranı ve Stopaj Vergisi: Gelir vergisi oranı ve stopaj vergisi tutarı. 6. KDV Oranı ve Tutarı: Katma değer vergisi oranı ve tutarı. 7. Ödeme Bilgileri: Ödenen net tutar, ödeme yapılan kişinin ödemeyi aldığını belirten ibare ile adı, soyadı, adresi ve imzası. Gider pusulası, iki nüsha olarak düzenlenmeli ve her iki tarafa da birer nüsha verilmelidir.