• Buradasın

    Ekmek ve unlu mamuller imalatı ve ticareti hangi NACE?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Ekmek ve unlu mamuller imalatı ve ticareti için NACE kodları:
    • İmalat:
      • 10.61.02 Tahılların öğütülmesi ve un imalatı 135;
      • 10.71.02 Ekmek imalatı 135;
      • 10.73.03 Makarna, şehriye, kuskus ve benzeri mamullerin imalatı 15.
    • Ticaret:
      • 46.38.04 Un, nişasta, makarna, şehriye vb. ürünler ile hazır gıdaların toptan ticareti 135;
      • 47.24.01 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda (büfeler dahil) ekmek, pasta ve unlu mamullerin perakende ticareti 135.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Gıda imalatı hangi NACE?

    Gıda imalatı, NACE Rev 2 koduna göre 10. Gıda ürünlerinin imalatı başlığı altında sınıflandırılır. Bazı NACE kodları ve tanımları: 10.1: Etin işlenmesi ve saklanması ile et ürünlerinin imalatı. 10.2: Balık, kabuklu deniz hayvanları ve yumuşakçaların işlenmesi ve saklanması. 10.39: Sebze ve meyvelerin işlenmesi ve saklanması. 10.51: Süt ve süt ürünlerinin imalatı. 10.52: Dondurma imalatı. 10.85: Hazır yemek imalatı. 10.86: Bebek ve çocukların beslenmesinde kullanılan müstahzarların imalatı.

    Unlu mamuller toptan satış hangi NACE kodu?

    Unlu mamuller toptan satış için NACE kodu 46.38.04'tür.
    A rustic wooden table in a Turkish bakery, laden with golden-brown simit, flaky börek, fresh loaves of bread, and syrup-glazed baklava, surrounded by warm light and flour-dusted surfaces.

    Unlu mamuller nelerdir?

    Unlu mamuller, temelinde buğday unu veya başka tahıl unları kullanılarak hazırlanan, fırınlanmış veya kızartılmış ürünlerdir. Bazı unlu mamuller: Ekmek çeşitleri (beyaz ekmek, tam buğday, çavdar vb.). Poğaça, açma ve simit. Börekler ve çörekler. Pasta ve kekler. Kurabiyeler. Baklava, kadayıf gibi şerbetli tatlılar. Unlu mamullerin yapımında sıklıkla buğday unu tercih edilse de, sağlıklı yaşam trendlerinin etkisiyle farklı un çeşitleri de kullanılmaya başlanmıştır.