Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
KDV Kanunu'nun 25/a maddesi, fatura ve benzeri belgelerde gösterilen ticari teamüllere uygun miktardaki iskontoların KDV matrahına dahil olmayacağını belirtir 1. Ancak, fatura ve benzeri belgelerde ayrıca gösterilmeyip, yıl sonlarında, belirli bir dönem sonunda ya da belirli bir ciro aşıldığında yapılan iskontolar, asıl işleme ilişkin KDV matrahının değişmesine neden olur 12. Bu durumda, 3065 sayılı KDV Kanunu'nun 35. maddesine göre düzeltme yapılması gerekir 2.
Maliye Bakanlığı'nın görüşüne göre, ciro primleri, satılan mal veya hizmetten bağımsız olarak, firmanın gösterdiği ek çaba karşılığında elde edilen bir hizmet karşılığıdır 25. Bu nedenle, genel oranda KDV'ye tabi tutulur 25.
Ancak, Danıştay'ın farklı kararları da bulunmaktadır; bu kararlara göre, ciro primleri katma değer vergisine tabi olmayabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: