Kasap kadınlar, et ve tavuk ürünlerini temin etme, kesme, parçalama, miktar belirleme, paketleme ve satışını gerçekleştirme gibi işlemleri yapar. Kasap kadınların görevlerinden bazıları şunlardır: Sipariş listesi düzenleme. Fiyat etiketleri düzenleme. Ürünlerin temizliğini, sağlığa uygunluğunu, yağ-kemik oranlarını ve damga kontrolünü kontrol etme. Çalışma aletlerinin bakımını yapma. Satışa sunulacak ürünleri depodan çıkarma. Karkası (gövde) parçalayıp ana bölümlerine ayırma. Ana bölümleri müşteri isteğine göre şekillendirme. Ürünü kemiksiz hale getirme. Kemiksiz kısımlardan kıyma yapma. Rosto, kuşbaşı, şişlik, kavurmalık, ızgaralık, biftek, pirzola yapma. Ürün artıklarını değerlendirme. Et ve tavuk ürünlerinin satışını gerçekleştirme. Kasap kadınlar, et kesimhanelerinde, marketlerde ve restoranlarda çalışabilir.