• Buradasın

    Bakanlığa gelen ek nasıl yazılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Bakanlığa gelen ek, kesme işareti olmadan yazılır 13.
    Örneğin: "Türkiye Büyük Millet Meclisine", "Türk Dil Kurumundan" 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Resmi yazılarda ek nasıl yazılır?
    Resmi yazılarda ek, "Ek:" başlığı ile yazılır. Eğer belgenin sadece bir eki varsa, "Ek:" başlığının sağında eki belirtecek ibare yer alır.
    Resmi yazılarda ek nasıl yazılır?
    Ek bilgi nasıl yazılır örnek?
    Ek bilgi yazmak için örnek bir format şu şekildedir: 1. Dilekçe Örneği: - Dilekçe Metni Sonu: "Ek bilgiye atıf dilekçe metninin sonunda 'Ekler:' başlığıyla belirtilir". - Ekler Bölümü: İmza veya ad-soyad bilgisinden önce yer alır ve ek belgeler numaralandırılarak veya madde işaretleriyle sıralanır. Örnek Cümleler: 1. "Konuyla ilgili ek bilgileri makalede bulabilirsiniz". 2. "Program Alu, Sektör - 2 için ek bilgi talep ediyor". 3. "Araştırmanın bu boşluğu nasıl dolduracağını ve alana nasıl katkıda bulunacağını açıklayın" (özet örneği).
    Ek bilgi nasıl yazılır örnek?
    Kısaltmalara gelen ek nasıl ayrılır?
    Kısaltmalara gelen ekler, kesme işareti (‘) ile ayrılır.
    Kısaltmalara gelen ek nasıl ayrılır?
    Resmi yazıda ilgi ve ek nasıl yazılır örnek?
    Resmi yazıda "ilgi" ve "ek" bölümleri şu şekilde yazılır: İlgi: "İlgi" yan başlığı, muhatap bölümünün son satırından itibaren iki satır boşluk bırakılarak ve yazı alanının solundan başlanarak yazılır. Örnek: "İlgi: Ahmet DEMİR’in 12.08.2014 tarihli dilekçesi". Ek: Ek olması durumunda, "Ek:" başlığı imza bölümünden sonra uygun satır boşluğu bırakılarak ve yazı alanının solundan başlanarak yazılır. Örnek: "Ek: Kararname Sureti (3 sayfa)".
    Resmi yazıda ilgi ve ek nasıl yazılır örnek?
    Ek nedir?
    Ek kelimesi farklı bağlamlarda farklı anlamlara gelebilir: 1. Dilbilim Terimi: Ek, bir kök veya gövdeye eklenerek yeni bir kelime veya kelime biçimi oluşturmak için kullanılan biçimbirimdir. İki ana türü vardır: - Yapım eki: Kelimenin anlamını değiştirir. - Çekim eki: Kelimenin başka kelimelerle anlam ilgisi kurmasını sağlar, anlamını değiştirmez. 2. Genel Kullanım: Bir şeyin eksiğini tamamlamak için ona katılan parça. 3. Ek (e-posta terimi): Bir e-posta iletisi eşliğinde gönderilen ayrı bir dosya, örneğin metin, doc, XML sayfası, grafik, ses veya video görüntü kaydı.
    Ek nedir?
    Bakanlara gelen ek neden ayrılmaz?
    Bakanlara gelen eklerin ayrılmamasının nedeni, kurum, kuruluş, kurul ve iş yeri adlarına gelen eklerin kesme işareti ile ayrılmaması kuralıdır. Bu kurala göre, "Bakanlar Kurulu" gibi ifadelerde ekler, adın sonunda kesme işareti olmadan birlikte yazılır.
    Bakanlara gelen ek neden ayrılmaz?
    Dilekçe gönderilirken ek nasıl yapılır?
    Dilekçe gönderilirken ek yapmak için, adres yazıldıktan sonra satır başına "Ek" başlığı açılıp, belgenin ne olduğu belirtilmelidir. Örneğin: - Adres: ... - Ek: Kimlik fotokopisi. Ayrıca, istek bölümü "bilgilerinize arz ederim" sözleriyle bitirilmelidir.
    Dilekçe gönderilirken ek nasıl yapılır?