Buradasın
Tuzun kalite standartları nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tuzun kalite standartları, çeşitli uluslararası ve ulusal sertifikalar ve üretim süreçleri ile belirlenir 12. İşte bazı önemli kalite standartları:
- ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi: Tuzun üretim sürecinin kalitesini ve güvenilirliğini garanti eder 1.
- ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi: Gıdalarda kullanılan tuzun güvenliğini sağlar 1.
- Helal Sertifikası: Tuzun İslami kurallara uygun olarak üretildiğini gösterir 1.
- TS 933 Yemeklik Tuz Standardı: Tuzun yemeklerde kullanıma uygun olduğunu belirtir 1.
- TS EN 973 İçme ve Kullanma Sularının Arıtımında Kullanılan Kimyasal Maddeler Standardı: İçme sularında kullanılan tuzun kalitesini tanımlar 1.
- Kosher Sertifikası: Tuzun Yahudi dini kurallarına uygun olarak üretildiğini onaylar 1.
Ayrıca, tuzun saflık derecesi, mineral yapısı, katkısız içeriği ve stabil performansı da kalite standartlarını etkileyen diğer önemli kriterlerdir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: