Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sütte laktodansimetrik yoğunluk tayini, sütün yoğunluğunu laktodansimetre kullanarak belirleme yöntemidir 12.
Laktodansimetre, camdan yapılmış özel şekilli bir araçtır ve genellikle 15°C'ye ayarlıdır 12. Sütün yoğunluğu, 15°C'de ise laktodansimetrede okunan değerin 1000 eklenerek 1000'e bölünmesiyle bulunur 12.
İşlem basamakları:
- Sütün sıcaklığı 15°C'ye getirilir ve homojen hale gelene kadar karıştırılır 12.
- Süt, köpürtülmeden dereceli silindire veya cam tüpe boşaltılır 12.
- Kuru ve temiz laktodansimetre, sap kısmından tutularak süte yavaş yavaş daldırılır 12.
- Laktodansimetre 30 rakamına kadar daldırıldıktan sonra serbest bırakılır 12.
- Laktodansimetrenin inip çıkması durunca, göz süt düzeyine getirilerek okuma yapılır 12.
- Okuma sırasında sütün sıcaklığı 15°C ise, laktodansimetrede okunan değer alınır 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: