Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bu yöntem şu şekilde uygulanır:
- Sıcaklığı 15 °C'ye getirilmiş süt örneği iyice karıştırılarak homojen hale getirilir ve köpürtülmeden dereceli silindire veya cam tüpe boşaltılır 3.
- Kuru ve temiz laktodansimetre, sap kısmından tutularak süte yavaş yavaş daldırılır 3.
- Laktodansimetre, süte 30 rakamına kadar daldırıldıktan sonra serbest bırakılır 3.
- Laktodansimetrenin inip çıkması durunca, göz süt düzeyine getirilerek okuma yapılır 3.
- Okuma sırasında sütün sıcaklığı 15 °C ise laktodansimetrede okunan değer alınır, buna 1000 eklenip 1000'e bölünerek sütün yoğunluğu bulunur 3.
Bu test, süte su katılarak yapılan hileleri tespit etmek için kullanılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: