Buradasın
Laktodansimetre ile yoğunluk ölçümü nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Laktodansimetre ile yoğunluk ölçümü şu adımlarla yapılır:
- Süt Örneği Hazırlığı: Süt örneği, sıcaklığı 15 °C'ye getirilerek iyice karıştırılır ve homojen hale getirilir 13.
- Laktodansimetre Kullanımı: Kuru ve temiz laktodansimetre, sap kısmından tutularak süte yavaş yavaş daldırılır ve 30 rakamına kadar indirilir, ardından serbest bırakılır 13.
- Okuma: Laktodansimetrenin inip çıkması durunca, göz süt düzeyine getirilerek okuma yapılır 13.
- Sıcaklık Düzeltmesi: Eğer sütün sıcaklığı laktodansimetrenin ayarlı olduğu sıcaklıktan farklıysa, sıcaklık düzeltmesi yapılır 34. Bunun için sıcaklık farkı 0,2 ile çarpılır ve bulunan değer laktodansimetrede okunan değere eklenir veya çıkarılır 34.
- Sonuç: Okuma sırasında laktodansimetre derecesi önüne 1,0 rakamı getirilerek sütün yoğunluğu belirlenmiş olur 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: