Sıvı-sıvı ekstraksiyonu yapmak için aşağıdaki adımlar izlenir: 1. Hazırlık: Ekstrakte edilecek bileşenlerin bulunduğu çözeltinin hazırlanması. 2. Ekstraksiyon: Hedef bileşenin seçilen çözücü ile etkileşimi ve ayrılması. 3. Seperasyon: İki fazın ayrılması ve hedef bileşenin izole edilmesi. 4. Pürifikasyon: Hedef bileşenin saflığının arttırılması. İşlem adımları: 1. Ayırma hunisi seçimi: Musluğu akıtmayan ve ana çözeltinin 2 katı kadar hacme sahip bir ayırma hunisi seçilir. 2. Çalkalama: Ekstrakte edilecek çözelti ayırma hunisine alındıktan sonra üzerine ana çözeltinin 1/3'ü kadar hacimde ekstraksiyon çözgeni konur ve huniyi sıkıca tutarak yavaşça çalkalanır. 3. Basınç düşürme: Çalkalama ile sıkışan hava, huni ters çevrilerek ve musluk yavaşça açılarak çıkarılır. 4. Faz ayrımı: Ayırma hunisinin içi çözgen buharları ile doyduktan sonra daha fazla çalkalamak basıncı etkilemeyeceği için ayırma hunisi hızla çalkalanarak maksimum miktarda organik maddenin çözgen fazına geçmesi sağlanır. 5. Fazların ayrılması: Musluk son bir kez açılıp kapatıldıktan sonra bir spor'a takılmış halkaya düşey durumda yerleştirilir ve fazların ayrılması için beklenir. 6. Ürünün toplanması: Fazlar tam olarak ayrıldıktan sonra sulu kısım veya ekstrakt, çözgen yoğunluğu sudan düşükse alttaki musluktan akıtılarak alınır.