Potasyum sülfat gübresi farklı meyve ve sebzelerde kullanılabilir, ancak her birinin uygulama zamanı ve ihtiyaç duyulan gübre miktarı farklılık gösterebilir. Kullanım önerileri: Domates, biber, patlıcan, hıyar, kavun, karpuz, kabak, fasulye, nohut, mercimek için: Meyveler ceviz iriliğine ulaştıktan hasada 15-20 gün kalana kadar 20-25 kg/dekar kullanılabilir. Çilek ve muz için: Meyve tutumundan itibaren 20-25 kg/dekar kullanılabilir. Narenciye, kiraz, vişne, şeftali, kayısı, erik, bağ, kivi, elma, armut, ayva, zeytin için: Meyveler fındık iriliğine ulaştıktan hasada 15-20 gün kalana kadar 0,5-1 kg/ağaç kullanılabilir. Mısır ve ayçiçeği için: Bitki boyunun 40-50 cm olduğu dönemden sonra 20-25 kg/dekar kullanılabilir. Patates, pancar ve havuç için: Yumruların şişmeye başlamasından hasada kadar 20-25 kg/dekar kullanılabilir. Buğday, arpa ve çeltik için: Sapa kalkma döneminden süt olum dönemine kadar 20-25 kg/dekar kullanılabilir. Pamuk için: Tarak oluşumundan hasada kadar 20-25 kg/dekar kullanılabilir. Fındık, ceviz ve Antep fıstığı için: İç doldurma döneminde 0,5 kg/ağaç kullanılabilir. Soğan ve sarımsak için: Baş irileşme dönemlerinden itibaren 20-25 kg/dekar kullanılabilir. Marul, kıvırcık ve lahana gibi yaprağı yenen sebzeler için: Gelişme dönemi boyunca 20-25 kg/dekar kullanılabilir. Potasyum sülfat gübresinin yapraktan uygulanması önerilmez, diğer uygulama yöntemleri ise toprak veya damla sulama yoluyla olabilir. Gübre kullanmadan önce bir uzmana danışılması önerilir.