Buradasın
Gübre potasyum sülfatı nasıl kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Potasyum sülfat gübresi farklı meyve ve sebzelerde kullanılabilir, ancak her birinin uygulama zamanı ve ihtiyaç duyulan gübre miktarı farklılık gösterebilir 14.
Kullanım önerileri:
- Domates, biber, patlıcan, hıyar, kavun, karpuz, kabak, fasulye, nohut, mercimek için: Meyveler ceviz iriliğine ulaştıktan hasada 15-20 gün kalana kadar 20-25 kg/dekar kullanılabilir 14.
- Çilek ve muz için: Meyve tutumundan itibaren 20-25 kg/dekar kullanılabilir 14.
- Narenciye, kiraz, vişne, şeftali, kayısı, erik, bağ, kivi, elma, armut, ayva, zeytin için: Meyveler fındık iriliğine ulaştıktan hasada 15-20 gün kalana kadar 0,5-1 kg/ağaç kullanılabilir 14.
- Mısır ve ayçiçeği için: Bitki boyunun 40-50 cm olduğu dönemden sonra 20-25 kg/dekar kullanılabilir 14.
- Patates, pancar ve havuç için: Yumruların şişmeye başlamasından hasada kadar 20-25 kg/dekar kullanılabilir 14.
- Buğday, arpa ve çeltik için: Sapa kalkma döneminden süt olum dönemine kadar 20-25 kg/dekar kullanılabilir 14.
- Pamuk için: Tarak oluşumundan hasada kadar 20-25 kg/dekar kullanılabilir 14.
- Fındık, ceviz ve Antep fıstığı için: İç doldurma döneminde 0,5 kg/ağaç kullanılabilir 14.
- Soğan ve sarımsak için: Baş irileşme dönemlerinden itibaren 20-25 kg/dekar kullanılabilir 14.
- Marul, kıvırcık ve lahana gibi yaprağı yenen sebzeler için: Gelişme dönemi boyunca 20-25 kg/dekar kullanılabilir 14.
Potasyum sülfat gübresinin yapraktan uygulanması önerilmez, diğer uygulama yöntemleri ise toprak veya damla sulama yoluyla olabilir 2.
Gübre kullanmadan önce bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: