• Buradasın

    Kazanımlar kaça ayrılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kazanımlar, üç ana alana ayrılır:
    1. Bilişsel Kazanımlar: Düşünceye dayalı olup, bilgi, yorumlama, uygulama, analiz, sentez ve değerlendirme gibi zihinsel süreçleri içerir 15.
    2. Duyuşsal Kazanımlar: Duyguları, tercihleri, değerleri, ahlaki kuralları, istek ve arzuları kapsar 14.
    3. Psikomotor Kazanımlar: Duyu organları, zihin ve kasların birlikte çalışması sonucu ortaya çıkan davranışları içerir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Kazanım ve göstergeler kaç tane?
    Bilişsel gelişim kazanım ve göstergeleri toplamda 22 tanedir.
    Kazanım ve göstergeler kaç tane?
    8 sınıfta hangi kazanımlar önemli?
    8. sınıfta önemli kazanımlar, çeşitli derslerde şu şekilde sıralanabilir: 1. Türkçe: Okuma ve anlama becerilerini güçlendirmek, yazılı anlatım ve ifade yeteneklerini geliştirmek, Türk dilinin gramer kurallarını öğrenmek ve edebi türler hakkında bilgi sahibi olmak. 2. Matematik: Temel aritmetik işlemleri ve sayı kavramlarını pekiştirmek, geometri, cebir ve veri analizi konularında bilgi sahibi olmak, fonksiyonlar ve denklemlerle ilgili temel kavramları öğrenmek. 3. Fen Bilgisi: Canlıların özellikleri ve yaşam döngüleri, madde, enerji, hareket ve kuvvet gibi temel fiziksel kavramlar, çevre bilinci ve bilimsel araştırma yöntemleri hakkında bilgi edinmek. 4. Sosyal Bilgiler: Tarih, coğrafya ve vatandaşlık bilgisi konularını işleyerek toplumun yapısı ve işleyişi hakkında bilgi sahibi olmak, kültürel değerler ve insan hakları gibi konuları tartışmak. 5. Yabancı Dil: Temel dil bilgisi kurallarını öğrenmek, dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini geliştirmek, kültürel farklılıklar ve başka ülkelerdeki yaşam tarzları hakkında bilgi edinmek. 6. Beden Eğitimi: Fiziksel dayanıklılık ve takım çalışması becerilerini geliştirmek, sağlıklı yaşam ve beslenme konularında bilinçlenmek, oyun kuralları ve spor etiği hakkında eğitim almak. 7. Görsel Sanatlar ve Müzik: Yaratıcılıklarını ve sanatsal yeteneklerini geliştirmek, sanatın toplumdaki yeri ve önemi üzerine tartışmalara katılmak.
    8 sınıfta hangi kazanımlar önemli?
    Kazanım nedir?
    Kazanım kelimesi iki farklı anlamda kullanılabilir: 1. Kazanma işi. 2. Bir iş yerinde çalışanlara sağlanan hukuksal, sosyal ve mali her türlü hak, avantaj.
    Kazanım nedir?
    8. sınıf tüm kazanımlar nelerdir?
    8. sınıf tüm kazanımlar şu şekilde sınıflandırılabilir: 1. Fen Bilimleri: - Mutasyon ve modifikasyon. - Biyoteknoloji (genetik mühendisliği, yapay seçilim). - Basınç (katı, sıvı ve gaz basınçları). - Periyodik sistem (grup, periyot). - Fiziksel ve kimyasal değişimler. - Asitler ve bazlar (pH, asit yağmurları). - Madde döngüleri (su, oksijen, azot, karbon döngüleri). 2. Matematik: - Çarpanlar ve katlar. - Üslü ifadeler. - Kareköklü ifadeler. - Veri analizi. - Basit olayların olma olasılığı. - Cebirsel ifadeler ve özdeşlikler. 3. Türkçe: - Dinleme/izleme kazanımları (tahmin, özetleme, soru cevaplama). - Konuşma kazanımları (hazırlıklı ve hazırlıksız konuşma). - Okuma kazanımları (akıcı okuma, farklı yazı karakterlerini okuma). - Söz varlığı kazanımları (deyim, atasözü ve özdeyişlerin metne katkısını belirleme). 4. Diğer Dersler: - T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük. - İngilizce. - Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi.
    8. sınıf tüm kazanımlar nelerdir?
    Yıllık planda kaç kazanım olmalı?
    Yıllık planda her ders için belirlenen ünitelerin kaç konuya ayrılacağı ve her konu için kaç ders saatine ihtiyaç olduğu hesaplanır. Bu nedenle, yıllık planda en az bir kazanım yer alır. Ayrıca, özel eğitime ihtiyaç duyan öğrenciler için hazırlanan Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı (BEP) kapsamında, öğrencinin performans düzeyine uygun olarak belirlenen amaçlar ve bu amaçlara ulaşmak için gerekli kazanımlar da yıllık planda yer alır.
    Yıllık planda kaç kazanım olmalı?
    Meb kazanımları kaç tane?
    MEB kazanımları, genel olarak dört ana alanda incelenir: bilişsel, sosyal, duygusal ve fiziksel gelişim.
    Meb kazanımları kaç tane?
    10. sınıf MEB kazanımları nelerdir?
    10. sınıf MEB kazanımları şu şekilde özetlenebilir: Veri, Sayma ve Olasılık: 1. Olayların gerçekleşme sayısını hesaplama. 2. Permütasyon ve kombinasyon kavramlarını öğrenme. Sayılar ve Cebir: 1. Fonksiyon kavramı ve gösterimi, fonksiyonlarla ilgili problemler çözme. 2. Polinomlar, ikinci dereceden denklemler ve karmaşık sayılar konularında bilgi edinme. Geometri: 1. Çokgenler, dörtgenler ve özel dörtgenlerin özelliklerini öğrenme. 2. Katı cisimler, dik prizmalar ve dik piramitlerin uzunluk, alan ve hacim bağıntılarını oluşturma. Bu kazanımlar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ortaöğretim Matematik Dersi Öğretim Programı'nda yer almaktadır.
    10. sınıf MEB kazanımları nelerdir?