Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Platon'un "Devlet" kitabının uzun özeti şu şekilde olabilir:
"Devlet" kitabı, toplam beş kitaptan oluşan hacimli bir eserdir 1.
Birinci kitapta, Sokrates, Glaukon ile birlikte Atina'dan Pire'ye, Bendis şölenine katılmak üzere yola çıkar 24. Eve dönüş yolunda, yolları şölene katılan bir grup insan tarafından kesilir ve Sokrates, Polemarkhos'un evine doğru yola koyulur 2.
İkinci kitapta, Sokrates, Polemarkhos'un evinde onun yaşlı babası Kephalos ile sohbet eder 24. İkili arasında, yaşlılığın avantajları ve dezavantajları üzerine yapılan sohbet, zenginliğin faydaları üzerine başka bir sohbetle devam eder 24.
Üçüncü kitapta, Sokrates, bir önceki kitapta devletin savaşla yüzleşmesi gerektiğini ve dolayısıyla savaşçı ve asker ihtiyacını tartıştıktan sonra, bu kişileri yabancı güçlere karşı savaşmak üzere eğitilecek bekçiler olarak adlandırır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: