• Buradasın

    Ders telafi dilekçesi verilmezse ne olur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Ders telafi dilekçesi verilmezse, yapılamayan derslerin telafisi yapılamaz ve ilgili öğretim elemanına ek ders ücreti ödenmez 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Ders telafi formu ne zaman verilir?

    Ders telafi formu, öğretim elemanlarının geçici görev, sevk, rapor veya izinli olmaları gibi nedenlerle haftalık ders programında belirtilen görevleri yerine getirememeleri durumunda, mazeretlerin bitiminden sonra verilir.

    Telafi sınavları zorunlu mu?

    Telafi sınavları, farklı eğitim sistemlerinde farklı şekillerde uygulanabilir ve zorunlu olma durumu da bu sistemlere göre değişir. İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi'nde telafi sınavları, FF harf notu olan dersler için otomatik olarak tanımlanır ve öğrencilerin bu sınavlara girmesi zorunludur. Milli Eğitim Bakanlığı'nda ise sınava giremeyen öğrenciler için telafi sınavları düzenlenir, ancak bu sınavlara katılım zorunlu değildir; öğrenciler, geçerli bir mazeretleri varsa ve beş iş günü içinde okul yönetimine yazılı bir mazeret belgesi sunarlarsa telafi sınavına girebilirler.

    Telafi çalışmaları hangi durumlarda yapılır?

    Telafi çalışmaları, aşağıdaki durumlarda yapılır: 1. Zorunlu nedenlerle işin durması: Doğal afetler (deprem, sel) veya işyerindeki üretim makinalarının bakımı gibi durumlar nedeniyle işin durması. 2. Ulusal bayram ve genel tatillerden önce veya sonra işyerinin tatil edilmesi: Bayram ve tatil günlerinin hafta tatiline yakın olması durumunda, işverenin daha uzun süre tatil ilan etmesi. 3. Normal çalışma sürelerinin önemli ölçüde altında çalışılması: Benzer nedenlerle işyerinde normal çalışma sürelerinin yetersiz kalması. 4. İşçinin talebi ile izin verilmesi: İşçinin, iş kanunu, iş sözleşmesi veya toplu iş sözleşmeleri dışında kalan bir izin talep etmesi.

    Telafi sınavı ne demek?

    Telafi sınavı, öğrencilerin başarısız oldukları dersleri kurtarmak için girdikleri ek sınavdır. Özellikleri: - Konu: Telafi sınavında, daha önce yapılan sınavda çıkan konuların aynısı sorulur. - Zorluk: Normal sınavlarla aynı zorluk seviyesini taşır, ancak kesin bir zorluk derecesi yoktur. - Kimler katılabilir: Devamsızlık nedeniyle dersten başarısız olan öğrenciler hariç, isteyen tüm öğrenciler telafi sınavına girebilir. - Zaman: Genellikle eğitim öğretim yılı başında ve sonunda, yüz yüze eğitim verilen kurumlarda yapılır.