Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Derede yakalanan balığın kokmasının sebebi, balık öldükten sonra başlayan kimyasal ve bakteriyel bozulma süreçleridir 12.
- Trimetilamin (TMA) üretimi 125. Balık öldüğünde, yüzeyindeki ve bağırsaklarındaki bakteriler hızla çoğalır ve TMAO (trimetilamin oksit) adı verilen bir bileşiği TMA (trimetilamin) adı verilen uçucu bir bileşiğe dönüştürür 125. TMA, güçlü ve keskin bir balık kokusu oluşturur 15.
- Enzimlerin etkisi 35. Balık etindeki bakteriler, bir amino asit olan lisini, hayvanların çürümesiyle ilişkili bir molekül olan kadaverine dönüştürür 2.
- Lipitlerin oksidasyonu 2. Balık, önemli bir omega-3 yağ asitleri kaynağıdır ve bu yağlar oksijene maruz kaldığında oksitlenip ayrışarak kokusunu alabileceğiniz daha küçük, uçucu moleküllere dönüşür 2.
Taze balığın ise normalde hiç kokusu olmaz veya çok az deniz kokar 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: