• Buradasın

    Aday memurlar hangi eğitimlere tabi tutulur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Aday memurlar, üç aşamalı eğitime tabi tutulurlar:
    1. Temel Eğitim: Devlet memurlarının ortak vasıfları ile ilgili hususları kapsayan bir eğitimdir ve süresi en az 10 gün, en fazla 2 aydır 34.
    2. Hazırlayıcı Eğitim: Aday memurların atandıkları kurum veya kuruluşun sınıfı ve görevi ile ilgili yapılan bir eğitimdir ve süresi en az 1 ay, en fazla 3 aydır 34.
    3. Staj: Aday memurlara, teorik bilgilerin uygulama aşamasında deneyim kazandırmayı amaçlayan bir eğitimdir ve süresi en az 2 aydır 34.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Aday memura UES eğitimi zorunlu mu?

    Evet, aday memura UES (Temel Eğitim) eğitimi zorunludur. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre, devlet kamu hizmet ve görevlerine ilk defa atanan aday memurların, asli memur olabilmeleri için temel eğitimi tamamlamaları gerekmektedir.

    Aday memur eğitimi kaç gün sürer?

    Aday memur eğitimi süresi, en az 10 gün ve en fazla 2 ay olarak belirlenmiştir.

    Aday memur ne iş yapar?

    Aday memur, devlet memurluğuna ilk defa atanacak kişilerin, temel, hazırlayıcı eğitim ve staja tabi tutulmak üzere bir kurum veya kuruluşa atandığı statüdür. Aday memurun görevleri: 1. Eğitimlere Katılmak: Aday memurlar, kamu hizmeti, memuriyet ve etik kurallar hakkında temel bilgiler içeren temel eğitime katılırlar. 2. Performans Değerlendirmesi: Staj süresi boyunca performansları değerlendirilir ve bu değerlendirme, kariyerlerinde referans olabilir. 3. Kademe İlerlemesi: Adaylık süresi boyunca kademe ilerlemesi yapılmaz, asaletleri onaylanana kadar maaşları da bu statüye göre belirlenir. 4. Başka Kuruma Nakil: Aday memurların, adaylık süresi zarfında başka bir kuruma nakli yapılamaz.

    Aday memur temel eğitim ve hazırlayıcı eğitimde kaç gün çalışır?

    Aday memurun temel eğitim ve hazırlayıcı eğitimde çalışma süreleri şu şekildedir: - Temel eğitim: En az 10 gün, en fazla 2 ay sürebilir. - Hazırlayıcı eğitim: En az 1 ay, en fazla 3 ay olabilir.

    657 sayılı devlet memurları kanununa göre memurluğa alınma şartları nelerdir?

    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre memurluğa alınma şartları şunlardır: 1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. 2. 18 yaşını tamamlamış olmak (bir meslek veya sanat okulunu bitirenler için en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve kazai rüşt kararı almak şartıyla). 3. En az lise, ön lisans veya lisans mezunu olmak (kadronun niteliğine göre değişiklik gösterebilir). 4. KPSS sınavından ilgili puanı almak. 5. Askerlik görevini tamamlamış olmak veya muaf olmak (erkek adaylar için). 6. Kamu haklarından mahrum bulunmamak. 7. Belirli suçlardan hüküm giymemiş olmak ve görevini yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. 8. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının olumlu sonuçlanması. Ayrıca, bazı istisnai durumlarda KPSS şartı aranmaksızın atama yapılabilen istisnai memurluk pozisyonları da bulunmaktadır.

    Aday Memur Temel Eğitim Konuları Nelerdir?

    Aday memur temel eğitim konuları şunlardır: 1. Atatürk İlkeleri. 2. T.C. Anayasası ve ilgili maddeler. 3. Genel Devlet Teşkilatı. 4. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ve içeriği. 5. Yazışma ve Dosyalama Usulleri. 6. Devlet Malını Koruma ve Tasarruf Tedbirleri. 7. Halkla İlişkiler. 8. Gizlilik ve Gizliliğin Önemi. 9. İnkılap Tarihi. 10. Milli Güvenlik Bilgileri. Bu konular, aday memurların ortak vasıfları ile ilgili asgari bilgileri kapsamaktadır.

    Uzaktan eğitim aday memur eğitimi ne zaman?

    Uzaktan eğitim aday memur eğitimi tarihleri, her kurum için farklılık gösterebilir. Örneğin, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde aday memur temel eğitimi 12-25 Mayıs 2025 tarihleri arasında uzaktan eğitim yoluyla gerçekleştirilecektir. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nde ise aday memur temel eğitimi 15-26 Ocak 2024 tarihleri arasında yapılmıştır.