AYT Coğrafya Dersi: Üretim, Dağıtım ve Tüketim
Bu video, "Coğrafyanın Kodları" okulunda Yunus Hoca tarafından sunulan bir AYT coğrafya dersidir. Hoca, 11. sınıf öğrencilerine yönelik üretim, dağıtım ve tüketim konusunu anlatmaktadır.. Videoda üretim, dağıtım ve tüketim kavramları günlük hayattan örneklerle açıklanmakta, bu üç unsuru etkileyen beşeri ve doğal unsurlar detaylı şekilde ele alınmaktadır. İlk olarak sermaye, işçi gücü, eğitimli işçi, teknoloji ve bilgi gibi beşeri faktörler anlatılmakta, ardından coğrafi konum, yer şekilleri, iklim, bitki örtüsü ve su kaynakları gibi doğal unsurların etkileri açıklanmaktadır.. Video, Türkiye'nin ekonomik avantajları ve dezavantajları, enerji ve hammadde sorunları gibi konuları da içermektedir. Ayrıca, üretim ve tüketim arasındaki etkileşimler Güneydoğu Asya'daki pirinç tüketimi, Türkiye'deki kırmızı et fiyatları, kahve üretimi ve kuş gribi örneği gibi çeşitli durumlar üzerinden gösterilmektedir. Video, bu konunun AYT sınavlarında yorum tarzında sorulabileceğini vurgulayarak sonlanmaktadır.