Melengücceği tatlısı yapımı için gerekli malzemeler: Hamur için: 3 su bardağı buğday unu, 1 su bardağı süt, 1 adet yumurta, 2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş), yarım paket kabartma tozu, 1 çimdik tuz. İç harcı için: 200 gram dartı (süt kaymağı katığı), 200 gram iri çekilmiş ceviz içi, 100 gram çekilmiş fındık içi. Şerbet için: 1 litre su, 5 yemek kaşığı bal. Kızartmak için: Sıvı yağ. Üzeri için: 200 gram manda kaymağı, isteğe bağlı fazladan ceviz veya fındık. Yapılışı: 1. Hamuru hazırlayın: Yumurtayı geniş bir kabın içine kırıp, sütle karıştırarak iyice çırpın. Eritilmiş tereyağını ekleyin, ardından kabartma tozu ve tuzu ilave edin. Unu azar azar ekleyip, kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur yoğurun. 2. Şerbeti hazırlayın: Balı bir litre suya karıştırarak iyice çözün. Şerbetin soğuması gerektiği için buzdolabında bekletin. 3. Hamuru açıp iç harcı ekleyin: Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Oklava ile ince şekilde açın. Açtığınız hamurun içine dartı, ceviz ve fındık karışımını koyun. Hamuru rulo şeklinde sarın ve eşit parçalara kesin. 4. Kızartma ve şerbetleme: Geniş bir tavada sıvı yağı kızdırın. Hamurları altın rengini alana kadar kızartın. Kızaran hamurları sıcak haldeyken soğuk şerbete batırıp birkaç saniye beklettikten sonra süzerek çıkarın. 5. Servis: Servis tabağına aldığınız tatlıların üzerine manda kaymağını ekleyin. İsteğe bağlı olarak ceviz veya fındık serpiştirerek sunum yapabilirsiniz.