• Buradasın

    Melengüççeği tatlısı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Melengücceği tatlısı yapımı için gerekli malzemeler:
    • Hamur için: 3 su bardağı buğday unu, 1 su bardağı süt, 1 adet yumurta, 2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş), yarım paket kabartma tozu, 1 çimdik tuz 14.
    • İç harcı için: 200 gram dartı (süt kaymağı katığı), 200 gram iri çekilmiş ceviz içi, 100 gram çekilmiş fındık içi 14.
    • Şerbet için: 1 litre su, 5 yemek kaşığı bal 14.
    • Kızartmak için: Sıvı yağ 14.
    • Üzeri için: 200 gram manda kaymağı, isteğe bağlı fazladan ceviz veya fındık 14.
    Yapılışı:
    1. Hamuru hazırlayın: Yumurtayı geniş bir kabın içine kırıp, sütle karıştırarak iyice çırpın. Eritilmiş tereyağını ekleyin, ardından kabartma tozu ve tuzu ilave edin. Unu azar azar ekleyip, kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur yoğurun 14. Hamurun üzerini örterek 15-20 dakika dinlendirin 4.
    2. Şerbeti hazırlayın: Balı bir litre suya karıştırarak iyice çözün. Şerbetin soğuması gerektiği için buzdolabında bekletin 14.
    3. Hamuru açıp iç harcı ekleyin: Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Oklava ile ince şekilde açın. Açtığınız hamurun içine dartı, ceviz ve fındık karışımını koyun. Hamuru rulo şeklinde sarın ve eşit parçalara kesin 14. Her parçayı avuç büyüklüğünde açın 4.
    4. Kızartma ve şerbetleme: Geniş bir tavada sıvı yağı kızdırın. Hamurları altın rengini alana kadar kızartın. Kızaran hamurları sıcak haldeyken soğuk şerbete batırıp birkaç saniye beklettikten sonra süzerek çıkarın 14.
    5. Servis: Servis tabağına aldığınız tatlıların üzerine manda kaymağını ekleyin. İsteğe bağlı olarak ceviz veya fındık serpiştirerek sunum yapabilirsiniz 14.

    Konuyla ilgili materyaller

    Melenguç tatlısı şerbeti nasıl yapılır?

    Melengüçceği tatlısı şerbeti yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 3 su bardağı toz şeker - 3,5 su bardağı su - 1 tatlı kaşığı limon suyu Yapılışı: 1. Bir tencereye suyu ve şekeri alıp kaşıkla şeker eriyene kadar karıştırın. 2. Ocağın altını yüksek ateşte açarak kaynayana kadar bekleyin. 3. Şekerli suyu 10 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ilave edin. 4. 3-4 dakika sonra ocağın altını kapatıp, şerbeti soğuması için ayrı bir yere koyun. 5. Soğuyan şerbeti, sıcak tatlının üzerine dökebilirsiniz.

    Melengücceği tatlısı nerenin meşhur?

    Melengücceği tatlısı, Düzce ve özellikle Akçakoca yöresine özgü bir tatlıdır.