Urla'nın en iyi enginarının nerede yetiştiğine dair kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte, Urla, Çeşme, Karaburun ve Seferihisar gibi İzmir'in turistik ilçelerinde yetişen Urla sakız enginarı, kalitesi ve lezzetiyle öne çıkmaktadır. Urla sakız enginarının yetiştiği bazı özellikler: İklim koşulları: Ilık ve nemli deniz iklimi, enginarın optimum gelişme sıcaklığı olan 15-18°C'ler arasında olmasını sağlar. Üretim bölgesi: Çok yıllık bir bitki olan Urla sakız enginarı, İzmir'in Yarımada olarak adlandırılan Urla, Çeşme, Karaburun, Balçova ilçeleri ve Mordoğan yöresinde yetiştirilir. Yetiştirme: Genellikle ata tohumuyla yetiştirilen enginar, aktif büyümeye başlayabilmesi için Ağustos ortasında ilk sulama (uyandırma suyu) gerektirir.