• Buradasın

    Türküler

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    En eski Türküler nelerdir?

    En eski Türküler arasında şunlar bulunmaktadır: 1. "Uzun İnce Bir Yoldayım" - Aşık Veysel. 2. "Sarı Gelin". 3. "Karşıda Görünen Ne Güzel Yayla". 4. "Güneş Topla Benim İçin". 5. "Yüksek Yüksek Tepeler". 6. "Kara Toprak". 7. "Kalk Gidelim Küheylan". 8. "Fincanın Etrafı Yeşil". 9. "Çayelinden Öteye". 10. "Arda Boyları".

    Karadeniz türküleri kaça ayrılır?

    Karadeniz türküleri üç ana kategoriye ayrılır: 1. Ezgilerine Göre: Kırık havalar ve uzun havalar olarak ikiye ayrılır. 2. Konularına Göre: Ninniler ve çocuk türküleri, tabiat üzerine türküler, aşk türküleri, kahramanlık türküleri, askerlik türküleri, tören türküleri, iş türküleri, ağıtlar gibi çeşitli temaları işler. 3. Yapılarına Göre: Mani kıt’alarından kurulu türküler ve dörtlüklerle kurulu türküler olarak ayrılır.

    En iyi 10 türkü hangisi?

    En iyi 10 türkü arasında şunlar bulunmaktadır: 1. "Gelinim" - Aşık Veysel Şatıroğlu. 2. "Çayır Çimen Geze Geze" - Neşet Ertaş. 3. "Çeşm-i Siyahım" - Muharrem Ertaş. 4. "Kara Toprak" - Aşık Mahzuni Şerif. 5. "Divane Aşık Gibi" - Aşık Mahzuni Şerif. 6. "Dönülmez Akşamın Ufkundayız" - Neşet Ertaş. 7. "Kara Sevda" - Hüseyin Turan. 8. "Yuh Yuh" - Aşık Veysel Şatıroğlu. 9. "Aşkın Kanunu" - Musa Eroğlu. 10. "Kâtibim" - Aşık Veysel Şatıroğlu. Bu liste, Türk halk müziğinin zengin repertuvarından sadece birkaç örnektir.

    En çok sevilen Rumeli Türküsü hangisi?

    En çok sevilen Rumeli türkülerinden bazıları şunlardır: 1. "Vardar Ovası". 2. "Aman Bre Deryalar". 3. "Bülbülüm Altın Kafeste". 4. "Çalın Davulları". 5. "Alişimin Kaşları Kara".

    Rumeli türkülerini kim söylüyor?

    Rumeli türkülerini söyleyen bazı sanatçılar şunlardır: 1. Arif Şentürk: Rumeli türkülerinin unutulmaz sesi olarak anılan sanatçı, birçok albüm ve programda Rumeli türkülerini seslendirmiştir. 2. Hasan Öztürk: "Rumeli Türküleri" adlı albümü bulunan sanatçı, Rumeli türkülerini yorumlamaktadır. 3. Gültekin ve Ekrem: "Rumeli Türküleri 3" adlı full albümleriyle bilinen ikili, Rumeli türkülerini seslendirmektedir.

    Odam kirec tutmuyor hangi yöreye ait?

    "Odam Kireç Tutmuyor" türküsü, Eskişehir yöresine aittir.

    Odam kirec tutmuyor hangi yöreye ait?

    "Odam Kireç Tutmuyor" türküsü, Eskişehir yöresine aittir.

    Yare Söyleme türküsünün hikayesi nedir?

    "Yare Söyleme" türküsünün hikayesi farklı versiyonlarla anlatılsa da genel olarak sabırlı bir aşık olan kahramanın sevdiğiyle yaptığı yolculuğun hikayesi olarak kabul edilir. İki ana versiyon şu şekildedir: 1. Uzun Yol ve Yorgunluk: Kahraman, sevdiğinin yanına gitmek için yola çıkar ancak yolu çok uzundur ve yorgun düşer. 2. Ayrı Düşen Sevgililer: Ayrı düşen sevgililerden biri eve dönüş yolunda olup diğeri ise eve varmıştır. Türkü, genellikle Anadolu'nun farklı yörelerinde söylenirken, zamanla farklı yorumlarla değişiklik gösterebilir.

    Acem Kizi hangi yöreye ait?

    "Acem Kızı" türküsü, Kırşehir yöresine aittir.

    Hastane Önünde İncir Ağacı türküsünün hikayesi kime ait?

    "Hastane Önünde İncir Ağacı" türküsünün hikayesi, Yozgat'ın Akdağmadeni yöresine aittir.

    Çökertme türküsünün hikayesi nedir?

    Çökertme türküsünün hikayesi, 20. yüzyıl başlarında Bodrum'da geçen gerçek olaylara dayanmaktadır. Baş kahramanlar, Van'dan Bodrum'a gelmiş bir ailenin oğlu olan Halil Efe ve en yakın arkadaşı İbram (İbrahim) Çavuş'tur. Olayların gelişimi şöyle özetlenebilir: 1. Halil Efe ve İbram, kaçakçılık yaparak İstanköy'e gidip gelmektedir. 2. Halil Efe, Rumlar tarafından ihbar edilince tutuklanır ve yedi yıl hapis yatar. 3. Bu sırada, güzelliğiyle kasabada nam salmış Hafize (Havse), Çerkes kaymakamın evinde hizmetçilik yapmaktadır. 4. İbram Çavuş, Hafize'yi ikinci eş olarak alır, ancak tepkilerden dolayı bırakmak zorunda kalır ve efeler Hafize'yi dağa kaçırır. 5. Halil Efe, hapisten çıktıktan sonra Hafize'ye aşık olur ve onu efelerden kaçırır. 6. Kaçışları sırasında durakları olan Çökertme'de (günümüzde Yalıkavak), Rum denizcinin teknesiyle adalara kaçmayı planlarlar. 7. Kötü hava koşullarında teknenin dayanamayacağını söyleyen denizcinin tavsiyesine uyarak Aspat'ta (Bitez Yalısı'nın karşısı) kalırlar. 8. Tekneci, Halil Efe ve Hafize'nin rakısına bir sıvı karıştırıp onları uyutur ve tekne Bitez'e yanaşır. 9. Buradan gelen ihbar üzerine Çerkes kaymakam ve kolcular gelir, çıkan çatışmada Halil Efe yaralanır. 10. Kolcular, kaymakamın emriyle yaralı Halil Efe'yi boğarak öldürürler. Başta Hafize olmak üzere tüm Bodrum bu haberi duyunca yasa boğulur ve Çökertme türküsü bu şekilde ortaya çıkar.

    Neşeli Rumeli türküleri nelerdir?

    Neşeli Rumeli türkülerinden bazıları şunlardır: 1. "Dayler Dayler". 2. "Kırmızı Gülün Alı Var". 3. "Vardar Ovası". 4. "Çıkayım Gideyim Urumeline". 5. "Estergon Kalesi". 6. "Mendilimin Yeşili" (LightAudio sitesinde yer alan). 7. "Çalın Davulları" (LightAudio sitesinde yer alan).

    Selda bagcan en iyi albümü hangisi?

    Selda Bağcan'ın en iyi albümü olarak değerlendirilenlerden biri "Türkülerimiz 1" adlı eserdir.

    Gesi Bağları türküsünün hikayesi kime ait?

    Gesi Bağları türküsünün hikayesi, Molla Fadime adlı bir kıza aittir. Hikayeye göre, Molla Fadime'nin annesi Şerif, babası Alimülazım ve bir de kızı Sabiha vardır. Olayın ardından Molla Fadime bir daha evine dönmemiş ve yaşadığı acıları ve üzüntüleri dile getirmek için Gesi Bağları türküsünü söylemiştir.

    Mahzuni Şerif hangi tür türkü söyler?

    Mahzuni Şerif, Türk halk müziği türünde türküler söylemiştir.

    Türkülerinsesifm kimin?

    "Türkülerin Sesi FM" radyosu, turkulerinsesi-fmm.blogspot.com adresine aittir.

    Ölü Ozanın Derneği sonunda ne oluyor?

    "Ölü Ozanlar Derneği" kitabının sonunda, ana karakterlerden Neil Perry intihar eder. Bu olay, babasının Neil'in tiyatro oyununda oynamasını yasaklaması ve Neil'in ailesinin ona uyguladığı baskı nedeniyle gerçekleşir.

    Kızılcıklar oldu mu türküsünün hikayesi nedir?

    "Kızılcıklar Oldu Mu?" türküsünün hikayesi genellikle Edirne Keşan yöresine ait olduğu kabul edilir. Hikayeye göre, Dobrucalı bir genç, Romanya zamanında Karpat Dağları'na yakın bir yerde askere gider. Bu mektuptan ilham alan genç, sevdiği kızı düşünerek bu türküyü yakar.

    Bizim Ele Bahar Geldi Meler Kuzular Kuzular hangi yöreye ait?

    "Bizim Ele Bahar Geldi Meler Kuzular Kuzular" türküsü, Yusufeli yöresine aittir.

    Urfa türkülerini kim söylüyor?

    Urfa türkülerini söyleyen bazı sanatçılar şunlardır: Aysun Gültekin; Emel Taşcıoğlu; Münevver Özdemir; Mehmet Özbek; Azize Gürses; Adile Kurt Karatepe; Kazancı Bedih; Ahmet Kaya; İbrahim Tatlıses.