Çatal ve kaşıkların temizliği için aşağıdaki yöntemler önerilir: 1. Çamaşır Deterjanı ve Su: Çatal-kaşık ve bıçakları, içine bir miktar çamaşır deterjanı eklenmiş suda kaynatın, ardından bol suyla durulayın ve yumuşak bir bezle kurulayın. 2. Sirke: Genişçe bir kaba bir miktar sirke koyup çatal-kaşık-bıçakları bu suyun içinde birkaç saat bekletin, sonra durulayıp kurulayın. 3. Karbonat ve Sirke: Çatal-kaşık üzerindeki çıkmayan lekeler için, karbonatın üzerine sirke damlatın ve bu karışımla lekeli bölgeyi ovun, ardından durulayıp kurulayın. 4. Limon Kabuğu: İnatçı lekeler için limon kabuğuyla lekeli kısmı ovalayın, durulayıp yumuşak bir havluyla kurulayın. Ayrıca, metal parlatıcılar da çatal-kaşık ve bıçakların parlatılması için kullanılabilir, ancak ürünün talimatlarına dikkat edilmelidir.