Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Aflatoksijenik küflerin yok edilmesi için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir:
- Kurutma ve uygun depolama: Gıdaların hızlı ve iyice kurutulması, uygun sıcaklık ve nem koşullarında saklanması aflatoksin oluşumunu önler 134.
- UV ışınları: UV ışığı, aflatoksinlerin aktivitesini yitirmesini sağlar 4.
- Fungisit kullanımı: Küf oluşumunu engellemek için fungisit kullanılabilir 3.
- Zararlı mücadelesi: Böcek ve kemirgen istilaları, aflatoksin yayılımını hızlandırır. Pestisit kullanarak zararlılarla mücadele etmek, küf gelişimini azaltır 3.
- Zedelenmiş ürünlerin ayıklanması: Zedelenmiş ve bozulmuş ürünler ayıklanmalıdır 4.
- Küflü gıdaların imhası: Küflü gıdalar tüketilmemeli, tamamen imha edilmelidir 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: