Şorne tatlısı yapmak için gerekli malzemeler: Hamur için: 250 gr tuzsuz lor peyniri, 2 yumurta, 1 su bardağı un, 1 su bardağı irmik, 1 çay kaşığı limon suyu, yarım paket kabartma tozu. Şerbet için: 4 su bardağı toz şeker, 5 su bardağı su. Üzeri için: Böğürtlen, vanilyalı dondurma. Yapılışı: 1. Fırını 180 derecede ısıtın. 2. Hamur malzemelerini karıştırıp çok yumuşak bir hamur yoğurun. 3. Hamuru yıldız uç takılmış bir krema torbasına doldurup yağlanmış fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde sıkın. 4. Önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin. 5. Fırından çıkarıp soğuması için bekletin. 6. Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın, şurup kıvamına geldiğinde soğumuş hamurların üzerine gezdirin. 7. 1-2 saat beklettikten sonra dondurma ve böğürtlenle birlikte servis yapın. Şeker hastalığı veya şeker tüketimiyle ilgili sağlık sorunları olan kişilerin bu tarifi uygulamadan önce doktorlarına danışmaları önerilir.