Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şorne tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 250 gr tuzsuz lor peyniri, 2 yumurta, 1 su bardağı un, 1 su bardağı irmik, 1 çay kaşığı limon suyu, yarım paket kabartma tozu 3.
- Şerbet için: 4 su bardağı toz şeker, 5 su bardağı su 3.
- Üzeri için: Böğürtlen, vanilyalı dondurma 3.
Yapılışı:
- Fırını 180 derecede ısıtın 3.
- Hamur malzemelerini karıştırıp çok yumuşak bir hamur yoğurun 3.
- Hamuru yıldız uç takılmış bir krema torbasına doldurup yağlanmış fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde sıkın 3.
- Önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin 3.
- Fırından çıkarıp soğuması için bekletin 3.
- Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın, şurup kıvamına geldiğinde soğumuş hamurların üzerine gezdirin 3.
- 1-2 saat beklettikten sonra dondurma ve böğürtlenle birlikte servis yapın 3.
Şeker hastalığı veya şeker tüketimiyle ilgili sağlık sorunları olan kişilerin bu tarifi uygulamadan önce doktorlarına danışmaları önerilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: