Bademli somon pişirmek için iki farklı tarif önerisi: 1. Ayşe Tolga'nın Bademli Kıtır Somon Tarifi: - Malzemeler: 4 orta boy somon fileto, 1 su bardağı badem unu, 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz, 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, 1 çay kaşığı deniz tuzu, 1 çay kaşığı karabiber, 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı, 4 su bardağı ıspanak, isteğe bağlı olarak limon suyu. - Yapılışı: 1. Badem unu, maydanoz, limon kabuğu rendesi, tuz ve karabiberi blender'da karıştırın. 2. Orta ateşte Hindistan cevizi yağını ısıtın. 3. Somon dilimlerinin her iki tarafına badem unlu karışımdan sürün. 4. Somonları tavaya alın ve her iki tarafını da 5 dakika pişirin. 5. Servis tabaklarına taze ıspanak yaprakları yerleştirin, üzerine somonu alın ve taze sıkılmış limon suyu sıkarak servis edin. 2. Buse Terim'in Ballı Bademli Somon Tarifi: - Malzemeler: 1 avuç badem, 200 gram somon, bal, tuz, karabiber. - Yapılışı: 1. Yağlı kağıdı fırın tepsisine serin. 2. Somon dilimini yağlı kağıdın üzerine alın. 3. Tuz ve karabiberle lezzetlendirdikten sonra biraz bal sürün. 4. İri doğranmış bademleri balın üzerine serpin. 5. Tepsiyi, önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin ve ortalama 20 dakika pişirin.