Sivrihisar'da arabaşı yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - Hamur için: 200 g buğday unu, 1,7 l su, 16 g tuz. - Çorba için: 1 adet tavuk, horoz veya hindi eti, 11,2 gr tuz, 3,5 l su, 1/4 limon suyu, 2 adet kuru acı biber. Yapılışı: 1. Bir tencere içine su konulup un, su kaynayıncaya kadar yavaşça ve karıştırılarak ilave edilir. 2. Hamurda topaklanmanın oluşmaması için un karıştırılarak ilave edilir ve yüksek ateşte 30 dakika sürekli karıştırılarak pişirilir. 3. Tuz eklenip ara ara karıştırılarak kısık ateşte 15 dakika pişirilmeye devam edilir. 4. Pişen hamurdan bir parça bir bardak suya konulduğunda dağılmıyorsa istenilen kıvama geldiği anlaşılır. 5. Kıvamını alan hamur, yapışmaması için soğuk su ile ıslatılmış bir tepsiye dökülür. 6. Tepsi iki yanından tutulup hafifçe sallanır ve hamurun tepsiye eşit dağılması ile yüzeyinin pürüzsüz olması sağlanır. 7. Hamur yaklaşık bir saat 18-20 °C sıcaklıkta dinlendirilir. 8. Soğuyan hamur, ortalama 2,5 x 2 cm ölçülerinde baklava dilimi şeklinde kesilir. 9. Ortada kalan boş kısma çorba kasesi konulur. 10. Çorbası için; et, tuz ve su bir tencere koyularak kısık ateşte 45 dakika pişirilir. 11. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra etler ve kemikler alınır ve et suyu, tepsinin ortasındaki kâsenin içine koyulur. 12. Sivrihisar arabaşı servisinde, 21.02.2022 tarihinde tescil edilerek Mahreç işareti almıştır.