• Buradasın

    OkulProgramı

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    9. sınıf tarih ilk çağ uygarlıkları kaç tane?

    9. sınıf tarihinde ilk çağ uygarlıkları yedi tanedir: 1. Sümerler. 2. Akadlar. 3. Babiller. 4. Asurlular. 5. Hititler. 6. Frigyalılar. 7. Lidyalılar.

    10 sınıf 1 ünite edebiyat nedir?

    10. sınıf 1. ünite edebiyatı, "Türk Dili ve Edebiyatına Giriş" olarak adlandırılır. Bu ünitede aşağıdaki konular işlenir: 1. Edebiyatın Tarih ve Din İlişkisi: Edebiyatın tarih ve din ile olan bağlantısı. 2. Türk Edebiyatının Tarihi Dönemleri: Türk edebiyatının dönemlere ayrılmasında etkili olan faktörler ve bu dönemlerin özellikleri. 3. Türkçenin Tarihi Gelişimi: Türkçenin tarihsel gelişimi ve yazının gelişimi.

    9 Sınıf Coğrafya 2 Ünite Hangi Konular Var?

    9. sınıf coğrafya dersinin 2. ünitesinde aşağıdaki konular yer almaktadır: 1. Beşeri Sistemler: - Yerleşmenin yer seçimi ve gelişimi. - Yerleşme doku ve tipleri. - Türkiye'de yerleşme. 2. Küresel Ortam: Bölgeler ve Ülkeler: - Bölge türleri. - Bölge sınırlarının değişebilirliği. - Ülkeler ve bölgeler.

    Lise 1'de hangi dersler var?

    Lise 1. sınıfta genellikle aşağıdaki dersler bulunmaktadır: 1. Türk Dili ve Edebiyatı. 2. Matematik. 3. Fizik. 4. Kimya. 5. Biyoloji. 6. Tarih. 7. Coğrafya. 8. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi. 9. Beden Eğitimi ve Spor. 10. İngilizce. 11. Görsel Sanatlar/Müzik. 12. Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü. Bu dersler, tüm liseler için temel dersler olarak belirlenmiştir.

    1 dönem edebiyatta hangi konular çıkacak?

    9. sınıf edebiyat 1. dönem konuları şunlardır: 1. Giriş: Edebiyat nedir, edebiyatın bilimle ve güzel sanatlarla ilişkisi, metinlerin sınıflandırılması. 2. Hikaye: Hikaye nedir, hikaye türleri, hikayenin tarihsel gelişimi, yazım kuralları, noktalama işaretleri, isim. 3. Şiir: Şiir nedir, şiir bilgisi, şiir türleri, sıfat. 4. Masal/Fabl: Masal ve fabl türünün özellikleri, dinleme türleri ve etkili dinlemenin ilkeleri, edat, bağlaç, ünlem.

    8. sınıf Türkçe'de hangi konular var?

    8. sınıf Türkçe dersinde aşağıdaki konular işlenmektedir: 1. Dönem Konuları: - Anlam Bilgisi: Gerçek anlam, mecaz anlam, terim anlam. - Sözcükte Anlam: Eş anlamlı ve yakın anlamlı kelimeler, zıt anlamlı sözcükler, eş sesli sözcükler. - Deyimler ve Atasözleri: Özdeyişler, geçiş ve bağlantı ifadeleri. - Cümlede Anlam: Neden-sonuç, amaç-sonuç, koşul-sonuç cümleleri. - Yazım Bilgisi: Yazım kuralları, noktalama işaretleri. 2. Dönem Konuları: - Parçada Anlam: Anlatım biçimleri, düşünceyi geliştirme yolları. - Fiilimsiler: İsim-fiil, sıfat-fiil, zarf-fiil. - Cümlenin Ögeleri: Yüklem, özne, nesne, dolaylı tümleç, zarf tümleci. - Anlatım Bozuklukları: Yapı bakımından anlatım bozuklukları.

    11'de hangi konular var?

    11. sınıfta aşağıdaki derslerden konular işlenmektedir: 1. Türk Dili ve Edebiyatı: Edebiyat ve toplum, hikaye, şiir, makale, sohbet, fıkra, roman, tiyatro, eleştiri, mülakat ve röportaj. 2. Matematik: Trigonometri, analitik ve geometri, fonksiyonlar, denklem ve eşitsizlik sistemleri, daire ve çember, olasılık. 3. Fizik: Vektörler, bağıl hareket, hareket yasaları, sabit ivmeli hareket, enerji ve hareket, itme, çizgisel momentum, tork, denge, elektriksel kuvvet. 4. Kimya: Atom teorisi, gazlar, sıvı çözeltiler, çözünürlük, kimyasal tepkimeler, kimyasal denge. 5. Biyoloji: Sistemler (denetleyici ve düzenleyici), duyu organlarımız, destek ve hareket sistemleri, sindirim ve dolaşım sistemi, solunum ve üriner sistem, embriyonik gelişim. 6. Tarih: Osmanlı siyaseti, değişim dünyasında Osmanlı ve Avrupa, uluslararası denge stratejisi, devrimler döneminde toplum ve devlet ilişkisi. 7. Coğrafya: Biyoçeşitlilik ve su ekosistemi, nüfus politikaları, doğal ve beşeri unsurlar, doğal kaynaklar, ekonomi politikaları. 8. Felsefe: MÖ. 6. yy. - MS. 2. yy. felsefesi, MS. 2. yy. - MS. 15. yy. felsefesi, 17. yy. felsefesi, 19. yy. felsefesi. 9. İngilizce: Future jobs, hobbies and skills, hard time, a life, the past, open your heart, from turkey, sports, friends, values and norms. 10. Din Kültürü: Dünya ve ahiret hayatı, Kur'an'da Hz. Muhammed, Kur'an'da geçen bazı kavramlar.

    5 sinif sosyal bilgilerde hangi konular var?

    5. sınıf sosyal bilgiler dersinde aşağıdaki konular işlenmektedir: 1. Birlikte Yaşamak: Gruplar ve roller, kültürel özelliklere saygı, yardımlaşma ve dayanışma. 2. Evimiz Dünya: Yaşadığımız yerin göreceli konumu, doğal ve beşeri değişim. 3. Ortak Mirasımız: Anadolu’da yerleşim kuran ilk toplumlar, Mezopotamya ve Anadolu medeniyetlerinin katkıları. 4. Yaşayan Demokrasimiz: Demokrasi ve Cumhuriyet, temel hak ve sorumluluklar, ihtiyaç halinde başvurulabilecek kurumlar. 5. Hayatımızda Ekonomi: Kaynakların verimli kullanımı, bütçe planı, yaşadığımız yerdeki ekonomik faaliyetler. 6. Teknoloji ve Sosyal Bilimler: Teknolojik gelişmelerin sosyal hayata etkisi, teknolojik ürünlerin bilinçli kullanımı.

    9 sınıf fizik kaç alt dal var?

    9. sınıf fizik dersi kapsamında sekiz ana alt dal bulunmaktadır: 1. Mekanik; 2. Optik; 3. Elektromanyetizma; 4. Termodinamik; 5. Atom fiziği; 6. Nükleer fizik; 7. Katıhal fiziği; 8. Yüksek enerji ve plazma fiziği.

    1 dönem 10 sınıf hangi konular işlenecek?

    10. sınıf 1. dönemde aşağıdaki konular işlenecektir: Edebiyat: Edebiyat, tarih ve din ilişkisi, edebi eser türleri. Matematik: Sayma ve olasılık, sıralama ve seçme, fonksiyon kavramı ve gösterimi, iki fonksiyonun bileşkesi, polinom kavramı ve işlem yapma, ikinci dereceden bir bilinmeyenli denklemler. Fizik: Elektriksel güç, manyetizma, basınç, kaldırma kuvveti, dalgalar, titreşim ve frekans, ses ve deprem dalgası, optik. Kimya: Kimyanın kanunları, karışımlar ve sınıflandırılması, asit ve bazların tepkimeleri, tuzlar. Biyoloji: Hücrenin bölünmesi, kalıtım ve biyolojik çeşitlilik, ekosistem. Tarih: Selçuklu Türkiye'si, beylikten devlete geçiş, devletleşme süreci, Osmanlı medeniyeti. Coğrafya: Dünyanın yapısı ve jeolojik sistem, su kaynakları, bitkiler ve topraklar, nüfus ve göçler. Din Kültürü: Allah inancı ve insan, Kur'an-ı Kerim'de gençler, din ve yaşam. Felsefe: Felsefi düşünce, felsefenin problemleri, felsefi akıl yürütme. İngilizce: School life, plans, traditions, travel.

    11 sınıfta hangi edebiyat konuları var?

    11. sınıf edebiyat konuları toplamda 9 üniteden oluşmaktadır: 1. Giriş Ünitesi: Edebiyat-toplum ilişkisi, edebi akımlar ve türler, yazım kuralları, noktalama işaretleri. 2. Hikaye Ünitesi: Cumhuriyet Dönemi'nde hikaye, cümlenin öğeleri. 3. Şiir Ünitesi: Tanzimat Dönemi şiiri, Servetifünun şiiri, saf şiir, Milli Edebiyat döneminde şiir, Türk dünyası edebiyatında şiir. 4. Makale Ünitesi: Makale türleri ve özellikleri, münazara. 5. Sohbet ve Fıkra Ünitesi: Sohbet (söyleşi) türünün özellikleri, fıkra (köşe yazısı). 6. Roman Ünitesi: Cumhuriyet Dönemi romanı, anlatım bozukluğu. 7. Tiyatro Ünitesi: Cumhuriyet Dönemi'nde tiyatro, dünya edebiyatında tiyatro, temel tiyatro terimleri. 8. Eleştiri Ünitesi: Eleştiri özellikleri ve türleri. 9. Mülakat/Röportaj Ünitesi: Mülakat ve röportaj özellikleri.

    8 sınıfta fende hangi konular çıktı?

    8. sınıfta fen dersinde çıkan konular 7 üniteye ayrılmıştır: 1. Mevsimler ve İklim. 2. DNA ve Genetik Kod. 3. Basınç. 4. Madde ve Endüstri. 5. Basit Makineler. 6. Enerji Dönüşümleri ve Çevre Bilimi. 7. Elektrik Yükleri ve Elektrik Enerjisi.

    10. sınıf kimya konuları nelerdir?

    10. sınıf kimya konuları dört ana ünite altında toplanmıştır: 1. Kimyanın Temel Kanunları ve Kimyasal Hesaplamalar: - Kütlenin Korunumu Kanunu; - Sabit Oranlar Kanunu; - Katlı Oranlar Kanunu; - Mol kavramı. 2. Karışımlar: - Homojen ve heterojen karışımlar; - Karışımların sınıflandırılması; - Ayırma ve saflaştırma teknikleri. 3. Asitler, Bazlar ve Tuzlar: - Asitlerin ve bazların ayırt edilmesi; - Asitlerin ve bazların tepkimeleri; - Hayatımızda asitler ve bazlar. 4. Kimya Her Yerde: - Yaygın günlük hayat kimyasalları; - Gıdalar.

    9 sınıfta hangi tarih konuları işlenecek?

    9. sınıfta işlenecek tarih konuları iki döneme ayrılmaktadır: 1. Dönem Konuları: 1. Tarih ve Zaman. 2. İnsanlığın İlk Dönemleri. 2. Dönem Konuları: 3. İlk ve Orta Çağlarda Türk Dünyası. 4. İslam Medeniyetinin Doğuşu. 5. Türklerin İslamiyet'i Kabulü ve İlk Türk İslam Devletleri.

    Fen bilimleri 1 dönem 1 yazılıda hangi konular çıkacak?

    Fen Bilimleri 1. dönem 1. yazılı sınavında çıkabilecek konular genellikle şu şekildedir: 1. Güneş Sistemi. 2. Destek ve Hareket Sistemi. 3. Sindirim Sistemi. 4. Dolaşım Sistemi. 5. Solunum Sistemi. 6. Boşaltım Sistemi. 7. Bileşke Kuvvet. 8. Sabit Süratli Hareket. 9. Madde ve Özellikleri. 10. Enerji ve Hareket.

    9 sinif edebiyat dersinde neler işlenir?

    9. sınıf edebiyat dersinde işlenen konular şunlardır: 1. Dönem: 1. Giriş: Edebiyat nedir, edebiyatın bilimle ve güzel sanatlarla ilişkisi, metinlerin sınıflandırılması. 2. Hikaye: Hikaye nedir, hikaye türleri, hikayenin tarihsel gelişimi, yazım kuralları, noktalama işaretleri, isimler. 3. Şiir: Şiir nedir, şiir bilgisi, şiir türleri, sıfatlar. 4. Masal/Fabl: Masal ve fabl nedir, dinleme türleri ve etkili dinlemenin yolları. 5. Roman: Roman nedir, roman türleri, romanda bakış açıları, romanın yapı unsurları, zamirler. 2. Dönem: 6. Tiyatro: Tiyatro nedir, tiyatronun yapı unsurları, tiyatro terimleri, geleneksel Türk tiyatrosu, zarflar. 7. Biyografi/Otobiyografi: Biyografi ve otobiyografi, öz geçmiş. 8. Mektup/E-posta: Mektup ve e-posta nedir, mektup yazma, e-posta yazma. 9. Günlük/Blog: Günlük ve blog nedir, günlük yazma, blog yazma.

    7. sınıf Türkçe 1. dönem 2. yazılı nasıl olacak?

    7. sınıf Türkçe 1. dönem 2. yazılı sınavı konuları, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan duyurulara göre belirlenmiştir. Bu konular şunlardır: Bağlamdan hareketle kelime ve kelime gruplarının anlamını tahmin etme; Metindeki söz sanatlarını tespit etme; Çekim eklerinin işlevlerini ayırt etme (fiil çekim ekleri ve fiillerde anlam kayması); Metinle ilgili soruları cevaplama; Metnin içeriğini yorumlama (yazarın olaylara bakış açısı, metindeki öznel ve nesnel yaklaşımlar); Metinde ele alınan sorunlara farklı çözümler üretme; Yazma stratejilerini uygulama (not alma, özet çıkarma, duyulardan hareketle yazma vb.). Sınav formatı ve soru türleri, her okulun kendi müfredatına ve öğretmeninin tercihine göre değişebilir.

    5 sınıfta sosyal bilgiler hangi konular var?

    5. sınıf sosyal bilgiler dersinde aşağıdaki konular işlenmektedir: 1. Birlikte Yaşamak: Gruplar ve roller, kültürel özelliklere saygı, yardımlaşma ve dayanışmanın toplumsal birliğe etkisi. 2. Evimiz Dünya: Yaşadığı ilin göreceli konumu, doğal ve beşeri çevredeki değişimler, ülkemize komşu devletler. 3. Ortak Mirasımız: Ortak miras ögeleri, somut ve somut olmayan kültürel miras, Anadolu’da yerleşim kuran ilk toplumların sosyal hayatı. 4. Yaşayan Demokrasimiz: Demokrasi ve cumhuriyet, etkin vatandaş olmak, temel hak ve sorumluluklar, başvurulabilecek kurumlar. 5. Hayatımızdaki Ekonomi: Kaynakların verimli kullanımı, bütçe planı, yaşadığı ildeki ekonomik faaliyetler. 6. Teknoloji ve Sosyal Bilimler: Teknolojik gelişmelerin sosyal hayata etkisi, teknolojik ürünlerin bilinçli kullanımı.

    İlkokul 1. sınıfta hangi dersler var?

    İlkokul 1. sınıfta 6 temel ders bulunmaktadır: 1. Türkçe. 2. Matematik. 3. Hayat Bilgisi. 4. Görsel Sanatlar. 5. Müzik. 6. Beden Eğitimi ve Oyun. Ayrıca, 4 saat Serbest Etkinlikler dersi de vardır.

    9 sinif 1 dönem yazılı konuları nelerdir?

    9. sınıf 1. dönem yazılı konuları çeşitli derslere göre değişiklik göstermektedir: 1. Matematik: Sayılar, denklemler, eşitsizlikler, fonksiyonlar, geometri temelleri. 2. Türkçe: Dil bilgisi kuralları, anlatım bozuklukları, paragraf ve metin analizi. 3. Fen Bilgisi: Madde ve özelliği, kuvvet ve hareket, enerji, canlıların temel yapısı. 4. Sosyal Bilgiler: Türkiye'nin coğrafi özellikleri, tarihi olaylar, kültürel miras. 5. İngilizce: Temel dil bilgisi, kelime bilgisi, basit cümle yapıları ve günlük konuşmalar. Ayrıca, tarih dersinde işlenen konular arasında tarihin tanımı, ilk uygarlıklar, Türklerin tarihi ve İslamiyet'in doğuşu da bulunmaktadır.