• Buradasın

    OkulProgramı

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    9'da hangi edebiyat konuları işlenir?

    9. sınıfta işlenen edebiyat konuları şunlardır: 1. Dönem: 1. Giriş: Edebiyat nedir, edebiyatın güzel sanatlarla ve diğer bilimlerle ilişkisi, metinlerin sınıflandırılması. 2. Hikaye: Hikaye nedir, hikaye türleri, hikayenin tarihsel gelişimi, yazım kuralları, noktalama işaretleri, isim. 3. Şiir: Şiir nedir, şiir bilgisi, şiir türleri, sıfat. 4. Masal/Fabl: Masal ve fabl nedir, dinleme türleri ve etkili dinlemenin ilkeleri, edat, bağlaç, ünlem. 5. Roman: Roman nedir, roman türleri, romanda bakış açıları, romanın yapı unsurları, zamir. 2. Dönem: 6. Tiyatro: Tiyatro nedir, tiyatronun yapı unsurları, tiyatro terimleri, geleneksel Türk tiyatrosu, zarf. 7. Biyografi/Otobiyografi: Biyografi ve otobiyografi, öz geçmiş, dilekçe, tutanak, fiil. 8. Mektup/E-posta: Mektup ve e-posta nedir, mektup türleri. 9. Günlük/Blog: Günlük ve blog nedir.

    9.sınıf edebiyat 1dönem 2yazılı konuları nelerdir?

    9. sınıf edebiyat 1. dönem 2. yazılı konuları şunlardır: 1. Giriş: Edebiyat nedir, edebiyatın bilimle ve güzel sanatlarla ilişkisi, metinlerin sınıflandırılması. 2. Hikaye: Hikaye nedir, hikaye türleri, hikayenin tarihsel gelişimi, yazım kuralları, noktalama işaretleri, isim. 3. Şiir: Şiir nedir, şiir bilgisi, şiir yazma, şiir türleri, sıfat. 4. Masal/Fabl: Fabl nedir, masal nedir, dinleme türleri ve etkili dinlemenin yolları, edat, bağlaç, ünlem. 5. Roman: Roman nedir, roman türleri, romanda bakış açıları, romanın yapı unsurları, zamir.

    11 sınıfta hangi edebiyat konuları işlenir?

    11. sınıfta işlenen edebiyat konuları toplamda 9 üniteden oluşmaktadır. Bu konular şunlardır: 1. Giriş Ünitesi: Edebiyat ve toplum ilişkisi, edebi akımlar, yazım kuralları ve noktalama işaretleri. 2. Hikaye Ünitesi: Cumhuriyet Dönemi'nde (1923-1940 ve 1940-1960 yılları arası) hikaye. 3. Şiir Ünitesi: Tanzimat Dönemi şiiri, Servetifünun Dönemi şiiri, saf şiir anlayışı, Milli Edebiyat Dönemi şiiri ve manzum hikaye. 4. Makale Ünitesi: Makale türleri ve özellikleri, münazara. 5. Sohbet ve Fıkra Ünitesi: Sohbet (söyleşi) türünün özellikleri, fıkra (köşe yazısı) özellikleri. 6. Roman Ünitesi: Cumhuriyet Dönemi'nde (1923-1950 ve 1950-1980 yılları arası) roman, romanda modernizm. 7. Tiyatro Ünitesi: Cumhuriyet Dönemi'nde (1923-1950 ve 1950-1980 yılları arası) tiyatro, trajedi, komedi, dram. 8. Eleştiri Ünitesi: Eleştiri (tenkit) özellikleri ve türleri. 9. Mülakat ve Röportaj Ünitesi: Mülakat türü özellikleri, röportaj özellikleri.

    9 sınıfta hangi coğrafya konuları var?

    9. sınıf coğrafya konuları şu şekilde sıralanabilir: 1. Doğal Sistemler: Coğrafya bilimi, insan ve doğa etkileşimi, Dünya'nın şekli ve hareketleri, koordinat sistemi, Türkiye'nin coğrafi konumu, atmosfer ve iklim. 2. Beşerî Sistemler: Yerleşmeler, yerleşme doku ve tipleri, Türkiye'de yerleşme. 3. Küresel Ortam: Bölgeler ve Ülkeler: Bölge kavramı ve türleri, bölge sınırlarının değişebilirliği, ülkeler ve bölgeler. 4. Çevre ve Toplum: Doğal çevreyi kullanma biçimleri, doğal ortamda insan etkileri.

    1 dönem 10 sınıf matematikte hangi konular var?

    10. sınıf matematik 1. dönem konuları şunlardır: 1. Sayma ve Olasılık: Sıralama ve seçme, basit olayların olasılığı. 2. Fonksiyonlar: Fonksiyon kavramı ve gösterimi, iki fonksiyonun bileşkesi ve bir fonksiyonun tersi. 3. Polinomlar: Polinom kavramı, polinomlarda işlemler, polinomların çarpanlara ayrılması.

    6 sınıfta sosyalde hangi konular var?

    6. sınıfta sosyal bilgiler dersinde işlenen konular şunlardır: 1. Birey ve Toplum: Değişen roller, ön yargıları kırmak, birlikte daha güçlüyüz. 2. Kültür ve Miras: Destan ve yazıtlarda Türkler, İslamiyet'in doğuşu ve yayılışı, yeni yurt Anadolu. 3. İnsanlar, Yerler ve Çevreler: Dünya'nın neresindeyim, ülkemizin beşeri özellikleri, farklı iklimler farklı yaşamlar. 4. Bilim, Teknoloji ve Toplum: Hayatımızdaki sosyal bilimler, gelecekteki yaşam, bilimsel çalışmalar yapıyoruz. 5. Üretim, Dağıtım ve Tüketim: Kaynaklarımız kazanca dönüşüyor, vergilerimizle aydınlık yarınlara. 6. Etkin Vatandaşlık: Demokrasinin temel ilkeleri, haklarımız ve sorumluluklarımız. 7. Küresel Bağlantılar: Türk Cumhuriyetleri ve komşu devletlerle ilişkiler, ülkemizin ekonomik ilişkileri.

    Lise Türkçe dersi kaç saat?

    Lise Türkçe dersi, 9. sınıftan 12. sınıfa kadar haftada 2-4 saat olarak uygulanmaktadır.

    8 sınıf fen bilimleri hangi konular çıktı?

    8. sınıf fen bilimleri müfredatında yer alan konular şunlardır: 1. Mevsimler ve İklim: Mevsimlerin oluşumu, iklim ve hava hareketleri. 2. DNA ve Genetik Kod: DNA ve genetik kod, kalıtım, mutasyon ve modifikasyon, adaptasyon, biyoteknoloji. 3. Basınç: Katı, sıvı ve gaz basıncı. 4. Madde ve Endüstri: Periyodik sistem, fiziksel ve kimyasal değişimler, kimyasal tepkimeler, asitler ve bazlar, maddenin ısı ile etkileşimi, Türkiye'de kimya endüstrisi. 5. Basit Makineler: Basit makineler. 6. Enerji Dönüşümleri ve Çevre Bilimi: Besin zinciri ve enerji akışı, enerji dönüşümleri, madde döngüleri ve çevre sorunları, sürdürülebilir kalkınma. 7. Elektrik Yükleri ve Elektrik Enerjisi: Elektrik yükleri ve elektriklenme, elektrik yüklü cisimler, elektrik enerjisinin dönüşümü.

    5 sınıf türkçe 2 dönem 1 yazılı konuları nelerdir?

    5. sınıf Türkçe 2. dönem 1. yazılı konuları şunlardır: 1. Parçada Anlam: Konu, ana fikir, başlık. 2. Eş Anlamlı Kelimeler. 3. Zıt Anlamlı Kelimeler. 4. Eş Sesli Kelimeler. 5. Gerçek, Mecaz ve Terim Anlamlı Kelimeler. 6. Deyimler ve Atasözleri. 7. Öznel ve Nesnel Cümleler. 8. Neden-Sonuç, Amaç-Sonuç ve Koşul-Sonuç Cümleleri. 9. Söz Sanatları (Abartma, Kişileştirme, Benzetme). 10. Yazım Kuralları (Büyük Harflerin ve Sayıların Yazımı). 11. Noktalama İşaretleri (Nokta, Virgül, Soru İşareti vb.).

    9 sinif biyoloji hangi konular var?

    9. sınıf biyoloji dersinde üç ana ünite ve bu ünitelere bağlı konular bulunmaktadır: 1. Yaşam ve Biyoloji: - Canlıların ortak özellikleri; - İnorganik bileşikler; - Organik bileşikler. 2. Hücre: - Hücre; - Hücrenin yapısı; - Hücrenin kısımları; - Bilimsel yöntem. 3. Canlılar Dünyası: - Canlıların çeşitliliği ve sınıflandırılması; - Sınıflandırmanın amacı ve faydaları; - Sınıflandırmada kullanılan kategoriler; - İkili adlandırma sistemi; - Canlı âlemleri ve özellikleri (bakteriler, arkeler, protistler, bitkiler, mantarlar, hayvanlar, virüsler).

    9 sınıf biyoloji 1 dönem konuları nelerdir?

    9. sınıf biyoloji 1. dönem konuları şunlardır: 1. Yaşam Bilimi Biyoloji: Canlıların ortak özellikleri, inorganik ve organik bileşikler. 2. Hücre: Hücrenin yapısı, hücrenin kısımları ve bilimsel yöntem. 3. Canlılar Dünyası: Canlıların çeşitliliği ve sınıflandırılması, sınıflandırmanın amacı ve faydaları, ikili adlandırma sistemi.

    Cebirde 8 sınıf konuları nelerdir?

    8. sınıf cebir konuları şunlardır: 1. Cebirsel İfadeler ve Özdeşlikler. 2. Doğrusal Denklemler. 3. Eşitsizlikler. Ayrıca, veri analizi ve fonksiyonlar gibi konular da 8. sınıf matematik müfredatının bir parçasıdır.

    9. sınıf coğrafya 2. ünite nedir?

    9. sınıf coğrafya 2. ünite, "Beşeri Sistemler" olarak adlandırılır.

    İnkılap 8. sınıf kaç ünite?

    8. sınıf inkılap tarihi dersi yedi üniteden oluşmaktadır.

    1 dönem edebiyatta hangi konular var 10 sınıf?

    10. sınıf edebiyat 1. dönem konuları şunlardır: 1. Giriş: Edebiyatın tarih ve din ilişkisi, Türk edebiyatının tarihi dönemleri, Türkçenin tarihi gelişimi. 2. Hikâye: Dede Korkut Hikayeleri, halk hikayeleri, mesnevi, Tanzimat dönemi hikayeleri, Milli Edebiyat dönemi hikayeleri. 3. Şiir: İslamiyet'ten önceki Türk edebiyatı, koşuk, sav, sagu, geçiş dönemi Türk edebiyatı, ilahi, nefes, mani, türkü, gazel, kaside, şarkı. 4. Fiilimsiler.

    9.sınıf geometri hangi konular var?

    9. sınıf geometri konuları şunlardır: 1. Temel Geometrik Kavramlar. 2. Düzlemde Dik Koordinat Sistemi. 3. Düzlemde Vektörler. 4. Açılar. 5. Düzlemde Doğru Denklemleri. 6. Çokgende Açılar. 7. Çokgende Çevre ve Alan. 8. Düzlemde Dönüşümler ve Çokgen Kaplamaları. 9. Üçgende Eşlik ve Benzerlik. 10. Dik Prizmalar. 11. Dik Piramitler. 12. Çemberde Açı. 13. Dairede Alan. 14. Silindir, Koni ve Küre.

    9 sınıfta hangi coğrafya konuları işlenir?

    9. sınıfta işlenen coğrafya konuları şunlardır: 1. Coğrafyanın Doğası: Coğrafya biliminin konusu ve bölümleri, niçin coğrafya öğrenmeliyiz, coğrafyanın gelişimi. 2. Mekânsal Bilgi Teknolojileri: Haritalar, Türkiye'nin coğrafi konumu, mekânsal bilgi teknolojilerinin bileşenleri. 3. Doğal Sistemler ve Süreçler: Hava olayları ve günlük hayata etkileri, iklim sistemi, iklim türleri. 4. Beşeri Sistemler ve Süreçler: Nüfusun tarihsel değişimi ve geleceği, nüfusun dağılışı ve hareketleri, demografik dönüşüm ve nüfus piramitleri. 5. Ekonomik Faaliyetler ve Etkileri: Ekonomik faaliyetleri etkileyen coğrafi faktörler. 6. Afetler ve Sürdürülebilir Çevre: Tehlike, risk ve afet, afet türleri, bütüncül afet yönetimi. 7. Bölgeler, Ülkeler ve Küresel Bağlantılar: Bölge ve bölge sınırı.

    9 sinif biyoloji 1 donem 2 yazili hangi konular var?

    9. sınıf biyoloji 1. dönem 2. yazılı sınavında aşağıdaki konular yer alabilir: 1. Yaşam Bilimi Biyoloji: Biyolojinin önemi, bilimsel araştırma süreçleri ve bilim etiği. 2. Canlıların Ortak Özellikleri: Metabolizma, organizasyon, üreme, uyum sağlama gibi özellikler. 3. İnorganik Bileşikler: Su, mineraller. 4. Organik Bileşikler: Karbonhidratlar, yağlar, proteinler, nükleik asitler, vitaminler. 5. Hücre: Prokaryot ve ökaryot hücre, hücre zarı, sitoplazma, organeller.

    9 sınıfta hangi edebiyat türleri var?

    9. sınıfta edebiyat dersi kapsamında aşağıdaki edebiyat türleri öğretilmektedir: 1. Şiir: Duygu ve düşüncelerin ritim ve imgelerle ifade edildiği tür. 2. Roman: Kurgu karakterlerin ve olayların yer aldığı uzun anlatı türü. 3. Hikaye: Kısa bir anlatım biçimi, sınırlı bir zaman dilimi içinde belirli olayları işler. 4. Deneme: Yazarın kişisel düşüncelerini ve gözlemlerini paylaştığı tür. 5. Masal ve Fabl: Masal, sözlü gelenekten gelen öyküler; fabl ise hayvanların veya bitkilerin insan gibi davrandığı öykülerdir.

    6. sınıf sosyal bilgiler 1 dönem 2 yazılı konuları nelerdir?

    6. sınıf sosyal bilgiler 1. dönem 2. yazılı konuları şunlardır: 1. Birey ve Toplum: Sosyal rollerin zaman içerisindeki değişimi. 2. Kültür ve Miras: Orta Asya'da kurulan ilk Türk devletlerinin özellikleri, İslamiyet'in ortaya çıkışı ve Türklerin İslamiyet'i kabulü. 3. İnsanlar, Yerler ve Çevreler: Konum kavramları, Türkiye'nin coğrafi özellikleri. 4. Bilim, Teknoloji ve Toplum: Sosyal bilimlerin toplum hayatına etkisi, bilimsel araştırma basamakları.