• Buradasın

    OkulProgramı

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Fonksiyonların temel kuralları nelerdir 9.sınıf?

    9. sınıf fonksiyonlarının temel kuralları şunlardır: 1. Tanım Kümesi ve Değer Kümesi: Fonksiyonun tanım kümesi, üzerinde işlem yapılan girdi değerlerinin kümesidir; değer kümesi ise fonksiyonun üretebileceği çıktı değerlerinin kümesidir. 2. Birebir Fonksiyonlar: Her y değeri için sadece bir x değerinin olması anlamına gelir. 3. Doğrusal Fonksiyonlar: Genel olarak f(x) = mx + b şeklinde ifade edilir; burada m eğim, b ise y-eksenini kesme noktasıdır. 4. Maksimum ve Minimum Noktaları: Doğrusal fonksiyonların maksimum veya minimum noktaları yoktur, çünkü bu fonksiyonların grafikleri sonsuza kadar uzanır. 5. Artanlık ve Azalanlık: Eğim pozitif olduğunda fonksiyon artar, negatif olduğunda ise azalır.

    11 sınıfta hangi dersler var 1 dönem?

    11. sınıfta 1. dönemde aşağıdaki dersler bulunmaktadır: 1. Türk Dili ve Edebiyatı. 2. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi. 3. Tarih. 4. Felsefe. 5. Birinci Yabancı Dil. 6. Beden Eğitimi ve Spor. 7. Görsel Sanatlar / Müzik. Ayrıca, seçmeli dersler ve rehberlik dersi de bu döneme dahildir.

    1 dönem 11 sınıf kimya hangi konular var?

    11. sınıf kimya 1. dönem konuları şunlardır: 1. Modern Atom Teorisi: Atomun kuantum modeli, periyodik sistem ve elektron dizilimleri, periyodik özellikler, elementleri tanıma, yükseltgenme basamakları. 2. Gazlar: Gazların özellikleri ve gaz yasaları, ideal gaz yasası, gazlarda kinetik teori, gaz karışımları, gerçek gazlar.

    11 sınıfta hangi konular işlenir?

    11. sınıfta işlenen konular ders bazında şu şekildedir: Türk Dili ve Edebiyatı: Hikaye, şiir, roman, tiyatro, deneme, Türk edebiyatında türlerin gelişimi. Matematik: Trigonometri, analitik geometri, fonksiyonlar ve türev, çember ve daire. Fizik: Düzgün çembersel hareket ve Newton'un evrensel çekim kanunu, enerji, iş ve güç, elektrostatik. Kimya: Modern atom teorisi, gazlar, sıvı çözeltiler, kimyasal denge. Biyoloji: Sinir sistemi ve endokrin sistem, dolaşım ve bağışıklık sistemi, enerji dönüşümleri (fotosentez, solunum). Tarih: Osmanlı Devleti'nde değişim ve modernleşme, 20. yüzyıl başlarında dünya ve Osmanlı. Coğrafya: Ekosistemlerin işleyişi, doğal afetler, küresel ekonomi ve Türkiye, çevre ve toplum. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: İslam ve bilim, dünya ve ahiret, din ve laiklik, Türklerde tasavvuf. İngilizce: Plans and dreams (planlar ve hayaller), science (bilim), arts and culture (sanat ve kültür), social issues (sosyal sorunlar).

    1 dönem Türkçe konuları nelerdir?

    8. sınıf Türkçe 1. dönem konuları şunlardır: 1. Fiilimsiler. 2. Sözcükte Anlam. 3. Söz Gruplarında Anlam. 4. Deyimler ve Atasözleri. 5. Cümlenin Öğeleri. 6. Söz Sanatları. 7. Yazım Kuralları. 8. Noktalama İşaretleri. 9. Cümlede Anlam. 10. Metin Türleri.

    1 dönem sosyal bilgiler konuları nelerdir?

    1. dönem sosyal bilgiler konuları genellikle şu şekilde sıralanır: 1. Birey ve Toplum: Birey olarak kendini tanıma, aile ve arkadaş ilişkileri, güvenli sosyal ilişkiler. 2. Kültürel Değerler: Toplumun kültürel öğeleri, gelenekler, görenekler ve yerel değerler. 3. Doğa ve Çevre: Çevre bilinci, doğa olayları, mevsimler, canlılar ve ekosistem. 4. Coğrafi Bilgiler: Harita kullanma, temel yönleri tanıma, yerleşim yerleri. 5. İnsan Hakları ve Vatandaşlık: Temel hak ve özgürlükler, demokratik değerler.

    6.ünite ingilizce ne ile ilgili?

    6. sınıf İngilizce'de 6. ünite, "Occupations" (Meslekler) ile ilgilidir.

    Coğrafya 9 sınıf 2 dönem 2 ünite konuları nelerdir?

    9. sınıf coğrafya 2. dönem 2. ünite konuları şunlardır: 1. Yerleşmeler: Yerleşmenin yer seçimi ve gelişimi, yerleşme doku ve tipleri. 2. Türkiye'de Yerleşme: Türkiye'deki yerleşme özellikleri ve dağılımı.

    10. sınıf coğrafya konuları nelerdir?

    10. sınıf coğrafya konuları dört ana başlık altında toplanmıştır: 1. Doğal Sistemler: - Dünyanın tektonik oluşumu ve değişimi. - Yer’in yapısı ve jeolojik zamanlar. - Türkiye’nin jeolojik geçmişi ve iç kuvvetler. - Dış kuvvetler ve yeryüzü şekillerinin oluşumu. 2. Beşeri Sistemler: - Nüfus sayımları ve nüfusun önemi. - Dünya nüfusunun tarihsel süreçteki değişimi. - Göçler ve göçlerin nedenleri. - Ekonomik faaliyetler ve gelişmişlik. 3. Bölgeler ve Ülkeler: - Dünya’da ulaşım (kara, deniz, demir, hava yolları). - Uluslararası boru hatları. 4. Çevre ve Toplum: - Doğal afetler (deprem, volkanizma, tsunami vb.) ve dağılışları. - Afetlerden korunma yöntemleri.

    10 sinif tde hangi konular var?

    10. sınıf Türk Dili ve Edebiyatı dersinde işlenen konular şunlardır: 1. Dönem Konuları: 1. Giriş: Edebiyat-Tarih İlişkisi, Edebiyat-Din İlişkisi, Türklerin Kullandığı Alfabeler, Yazım Kuralları, Noktalama İşaretleri. 2. Hikaye: Halk Hikayesi, Dede Korkut Hikayeleri, Mesnevi, Tanzimat Dönemi Hikayeleri, Milli Edebiyat Dönemi Hikayeleri. 3. Şiir: İslamiyet Öncesi Türk Edebiyatı, Koşuk, Sagu, Geçiş Dönemi Eserleri ve Özellikleri, İlahi, Nefes, Mani, Türkü, Koşma, Gazel, Kaside, Şarkı. 4. Destan/Efsane: Destan Nedir?, Destan Türleri, Destan Örnekleri, Dünya Destanları, İslamiyet’in Kabulünden Önceki Türk Edebiyatında Destan. 2. Dönem Konuları: 5. Roman: Dünya Edebiyatında Roman, Tanzimat Dönemi Türk Edebiyatında Roman, Serveti Fünun Döneminde Roman, Milli Edebiyat Döneminde Roman, Cümle Çeşitleri. 6. Tiyatro: Geleneksel Türk Tiyatrosu, Modern Türk Tiyatrosu. 7. Anı: Servetifünun Dönemi Türk Edebiyatında Anı, Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatında Anı. 8. Haber Metni: Haber Yazısı Nedir?, Güncel Gazete ve Dergi Haberleri, Genel Ağ Haberleri. 9. Gezi Yazısı: Divan Edebiyatında Gezi Yazısı, Cumhuriyet Edebiyatında Gezi Yazısı.

    Ortaokul 5. sınıf seçmeli dersler nelerdir?

    Ortaokul 5. sınıfta seçmeli dersler şunlardır: 1. Kuran-ı Kerim. 2. Hz. Muhammed'in Hayatı. 3. Temel Dini Bilgiler. 4. Okuma Becerileri. 5. Yazarlık ve Yazma Becerileri. 6. Yaşayan Diller ve Lehçeler. 7. Yabancı Dil (Almanca, İngilizce, Arapça, Fransızca vb.). 8. Bilim Uygulamaları. 9. Matematik Uygulamaları. 10. Görsel Sanatlar. 11. Müzik. 12. Drama. 13. Zeka Oyunları.

    11'de hangi felsefe konuları var?

    11. sınıf felsefe konuları şunlardır: 1. İlk Çağ Felsefesi: M.Ö. 6. yy - M.S. 2. yy felsefesi, Platon ve Aristoteles'in varlık, bilgi ve değer anlayışları. 2. Orta Çağ Felsefesi: Hristiyan felsefesi, İslam felsefesi, irade özgürlüğü problemi, inanç-akıl ilişkisi. 3. Rönesans Felsefesi: 15. yy - 17. yy felsefesi, hukuk felsefesi. 4. Aydınlanma Felsefesi: 18. yy - 19. yy felsefesi, birey-devlet ilişkisi, varlığın oluşu. 5. 20. Yüzyıl Felsefesi: Pozitivizm, diyalektik materyalizm, varoluşçuluk, yeni ontoloji.

    Geometri 9. sınıf kaç soru?

    9. sınıf geometri derslerinde genellikle 20-25 soru bulunur.

    8. sınıf Türkçe konuları nelerdir?

    8. sınıf Türkçe konuları 2024-2025 eğitim yılı için şu şekildedir: 1. Dönem Konuları: 1. Anlam Bilgisi: - Gerçek, mecaz ve terim anlam. - Eş anlamlı ve yakın anlamlı kelimeler. - Zıt (karşıt) anlamlı sözcükler. - Eş sesli (sesteş) sözcükler. - Deyimler, atasözleri ve özdeyişler. 2. Dil Bilgisi: - Fiilimsi (isim-fiil, sıfat-fiil, zarf-fiil). - Cümlenin ögeleri (yüklem, özne, nesne, dolaylı tümleç, zarf tümleci). 3. Yazım Bilgisi: - Yazım kuralları (büyük harflerin kullanımı, sayıların yazımı vb.). - Noktalama işaretleri (nokta, virgül, iki nokta vb.). 2. Dönem Konuları: 1. Anlam Bilgisi: - Anlatıcı türleri (birinci kişi ağzıyla anlatım, üçüncü kişi ağzıyla anlatım). - Cümlenin ifade ettiği anlam özellikleri (öneri, tasarı, olasılık vb.). 2. Dil Bilgisi: - Anlatım bozuklukları (yapı bakımından anlatım bozuklukları).

    10 Sınıf Tarih dersinde hangi konular var?

    10. sınıf tarih dersinde yedi ana ünite ve bu ünitelere bağlı alt konular bulunmaktadır: 1. Yerleşme ve Devletleşme Sürecinde Selçuklu Türkiyesi: - XI-XIV. yüzyıllar arası Anadolu’daki siyasi gelişmeler. - Anadolu’ya Türk göçleri. - Anadolu’nun Türkleşme süreci. - Anadolu’da devletleşme süreci. - Haçlı Seferleri ve sonuçları. - Anadolu’da Moğol tehlikesi. 2. Beylikten Devlete Osmanlı Siyaseti (1302-1453): - Aşiretten beyliğe. - Beylikten devlete. - Rumeli’de genişleme. - Anadolu’da Türk siyasi birliği. - Ankara Savaşı ve Fetret Dönemi. 3. Devletleşme Sürecinde Savaşçılar ve Askerler: - Osmanlı askeri teşkilatının kurulma süreci. - Tımar sistemi ve tımarlı sipahiler. - Yeniçeri Ocağı’nın kurulması. 4. Beylikten Devlete Osmanlı Medeniyeti: - Anadolu’nun İslamlaşması. - Osmanlı devlet idaresi. - Osmanlı’da sözlü ve yazılı kültür. - Osmanlı’da zanaat, sanat ve kültür faaliyetleri. 5. Dünya Gücü Osmanlı (1453-1595): - 1453-1520 yılları arası Osmanlı siyasi faaliyetleri. - İstanbul’un Fethi ve sonuçları. - Kanuni Dönemi. - Denizlerde hakimiyet mücadelesi. 6. Sultan ve Osmanlı Merkez Teşkilatı: - Topkapı Sarayı ve Divan-ı Hümayun. - Osmanlı devlet anlayışı. 7. Klasik Çağda Osmanlı Toplum Düzeni: - Osmanlı millet sistemi. - Osmanlı Devleti’nde günlük yaşam. - Osmanlı’da toprak mülkiyeti ve tarımsal üretim. - Osmanlı ekonomisinde Lonca Teşkilatı. - Osmanlı vakıf

    Sağlık 9 sınıf 1 dönem konuları nelerdir?

    9. sınıf sağlık bilgisi 1. dönem konuları genel olarak iki ana ünite altında toplanmaktadır: 1. Sağlıklı Yaşam: - Sağlık, hastalık ve engellilik kavramları. - Sağlığı etkileyen etmenler (genetik, çevresel, yaşam tarzı). - Sağlık hizmetlerinin sınıflandırılması ve bunlardan yararlanma yolları. - Sağlık hizmetlerinden yararlanırken sahip olunan haklar. - Toplumların sağlık düzeylerinin belirlenmesi ve karşılaştırılması. 2. Büyüme ve Gelişme: - Büyüme ve gelişme dönemleri (çocukluk, ergenlik, yetişkinlik, yaşlılık). - Büyüme ve gelişmeyi etkileyen etmenler (genetik miras, beslenme, fiziksel aktivite). Ayrıca, ilk yardım konusu da bu dönemde işlenen önemli bir başlıktır.

    Fen Bilimleri 8 sınıf konuları nelerdir?

    8. sınıf Fen Bilimleri konuları yedi üniteden oluşmaktadır: 1. Mevsimler ve İklim. 2. DNA ve Genetik Kod. 3. Basınç. 4. Madde ve Endüstri. 5. Basit Makineler. 6. Enerji Dönüşümleri ve Çevre Bilimi. 7. Elektrik Yükleri ve Elektrik Enerjisi.

    1 dönem 2 yazılı edebiyat konuları nelerdir?

    10. sınıf edebiyat 1. dönem 2. yazılı konuları genellikle şu üniteleri kapsar: 1. Giriş: Edebiyatın tarih ve din ilişkisi, Türk edebiyatının tarihi dönemleri, Türkçenin tarihi gelişimi. 2. Hikaye: Dede Korkut Hikayeleri, halk hikayeleri, mesnevi, Tanzimat dönemi hikayeleri, Milli Edebiyat dönemi hikayeleri. 3. Şiir: Koşuk, sagu, geçiş dönemi Türk edebiyatı, ilahi, nefes, mani, türkü, koşma, gazel, kaside, şarkı. 4. Destan ve Efsane: Dünya edebiyatında destan, Türk edebiyatında destan, İslamiyetten önceki Türk edebiyatında destan.

    11. sınıf şiir ünitesi konuları nelerdir?

    11. sınıf şiir ünitesi konuları şunlardır: 1. Şiirin Tanımı ve Tarihsel Gelişimi: Şiirin tanımı, Türk ve dünya edebiyatında şiirin gelişimi. 2. Şiir Türleri ve Özellikleri: Nazım biçimleri, tema ve ideoloji gibi şiirin çeşitli türleri ve özellikleri. 3. Batı Etkisi ile Gelişen Türk Edebiyatı Şiiri: Tanzimat Dönemi, Servet-i Fünun Dönemi, Saf Şiir, Milli Edebiyat Dönemi şiiri. 4. Çağdaş Türk ve Azerbaycan Edebiyatı Şiiri: Türk dünyası edebiyatından örnekler. 5. Şiir İnceleme Yöntemleri: Biçim ve içerik incelemesi, sanat ve anlam incelemesi.

    8. sınıf basit makineler kaç tane?

    8. sınıf basit makineler yedi tanedir: makara, kaldıraç, eğik düzlem, çıkrık, dişli çarklar, vida ve kasnak.