Sote tavası, genellikle alüminyum, karbon çelik, döküm, paslanmaz çelik, seramik veya granit gibi malzemelerden yapılır. Alüminyum tavalar: Hafiftir ancak dayanıklılık açısından diğer malzemeler kadar iyi değildir. Karbon çelik tavalar: Dayanıklı ve yapışmaz özelliktedir, ancak neme maruz kaldığında paslanabilir. Döküm tavalar: Isıyı iyi korur ve dengeli bir şekilde dağıtır, zamanla yapışmaz hale gelir. Paslanmaz çelik tavalar: Uzun ömürlü ve bakımı kolaydır, yiyeceklerle reaksiyona girmez. Seramik tavalar: Yüksek sıcaklıklara dayanıklıdır ve yemek yapışmasını önler, ancak tamamen seramik tavalar için geçerlidir. Granit tavalar: Dayanıklı ve güvenilirdir, çizilme özelliği yoktur, bulaşık makinesine uygundur ve bakımı kolaydır.