Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sote tavası, genellikle alüminyum, karbon çelik, döküm, paslanmaz çelik, seramik veya granit gibi malzemelerden yapılır 3.
- Alüminyum tavalar: Hafiftir ancak dayanıklılık açısından diğer malzemeler kadar iyi değildir 3.
- Karbon çelik tavalar: Dayanıklı ve yapışmaz özelliktedir, ancak neme maruz kaldığında paslanabilir 3.
- Döküm tavalar: Isıyı iyi korur ve dengeli bir şekilde dağıtır, zamanla yapışmaz hale gelir 3.
- Paslanmaz çelik tavalar: Uzun ömürlü ve bakımı kolaydır, yiyeceklerle reaksiyona girmez 3.
- Seramik tavalar: Yüksek sıcaklıklara dayanıklıdır ve yemek yapışmasını önler, ancak tamamen seramik tavalar için geçerlidir 3.
- Granit tavalar: Dayanıklı ve güvenilirdir, çizilme özelliği yoktur, bulaşık makinesine uygundur ve bakımı kolaydır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: