Marmara Bölgesi'nde en çok yetişen ürünler şunlardır: 1. Buğday: Trakya'da Ergene Bölümü'nde yoğun olarak yetiştirilir. 2. Ayçiçeği: Tohumlarından yağ elde etmek için yetiştirilir ve Türkiye üretiminin %80'ini karşılar. 3. Şekerpancarı: Trakya, Güney Marmara ve Adapazarı ovalarında ekim yapılır. 4. Tütün: Bursa, Balıkesir ve Adapazarı'nda ekimi yoğunlaşır. 5. Mısır: Bölgede üretimde Karadeniz'den sonra 2. sıradadır. 6. Pirinç: Meriç ovalarında ekimi yoğunlaşır. 7. Zeytin: Güney Marmara Bölümü'nde Gemlik ve Mudanya Yöresi'nde yetiştirilir. 8. Dut: İpek böceği yetiştiriciliğine bağlı olarak Bursa, Balıkesir ve Bilecik Yöresi'nde yetiştirilir. 9. Meyve: Bursa Yöresi'nde şeftali, kiraz, çilek, kestane ve üzüm gibi meyveler yetiştirilir. 10. Sebze: Bursa ve Adapazarı ovalarında domates, patates, sarımsak, soğan, patlıcan, kabak, biber gibi sebzeler yetiştirilir.