Mango jölesi yapmak için gerekli malzemeler: 3 yemek kaşığı chia tohumu; 200 g ahududu; 1 mango; 200 ml Hindistan cevizi sütü; Meyve jölesi; 3 çay kaşığı bal; Yarım nar; 120 ml su. Yapılışı: 1. Chia tohumlarını Hindistan cevizi sütü ve 1 çay kaşığı bal ile çırpın. 2. Chianın sıvıyı çekmesi ve jel kıvamını alması için ara ara karıştırarak bekletin. 3. Mango ve 60 ml suyu bir blender ya da mutfak robotuyla yüksek hızda çekin ve püre haline getirin. 4. Püreyi küçük bir tencereye koyun ve orta ateşte 5 dakika pişirin. 5. Nar tanelerinin yarısını ekleyin ve bir bardağa döküp soğumaya bırakın. 6. Ahududuları, balı ve 60 ml suyu da aynı şekilde püre haline getirin. 7. Püreyi küçük bir tencereye aktarın ve orta ateşte 5 dakika pişirin. 8. 5-10 dakika soğumaya bırakın. 9. Servis kuplarına bir miktar mangolu karışımı paylaştırın. 10. Yan tutarak soğutun. 11. Soğuduktan sonra ahududulu karışımı ekleyin ve tekrar soğumaya bırakın. 12. En üste chia tohumlu karışımı ekleyin. 13. Tamamen soğuyana kadar buzdolabında bekletin. 14. Üzerini nar taneleri ile süsleyip servis yapın. Ayrıca, mango jölesi için farklı tarifler de mevcuttur: Kalp şeklinde mangolu ve armutlu jöle. Agar agar tozlu mango jölesi.