0 Rh negatif kan grubu için en sağlıklı beslenme konusunda kesin bir görüş bulunmamaktadır. Ancak, bu kan grubuna sahip bireyler için önerilen bazı beslenme şekilleri şunlardır: Protein ağırlıklı beslenme: Kırmızı et, tavuk, balık, yumurta ve soya ürünleri gibi protein kaynakları önerilir. Sebzeler ve meyveler: Brokoli, ıspanak, lahana, turp, soğan, sarımsak, enginar, havuç, patates, pancar, kırmızı biber, domates ve marul gibi sebzeler; ananas, kiraz, üzüm, armut, çilek, böğürtlen, şeftali, kavun gibi meyveler tüketilebilir. Sağlıklı yağlar: Zeytinyağı, fındık yağı, keten tohumu yağı, susam yağı gibi yağlar önerilir. Tahıllar: Tam buğday, esmer pirinç, yulaf, mısır unu, çavdar, yulaf ezmesi gibi tahıllar tüketilebilir. Süt ürünleri, kanola yağı, ayçiçek yağı, mısır yağı, bazı deniz ürünleri ve bazı meyveler (örneğin, portakal, mandalina, mango, kivi) sınırlı miktarda tüketilmeli veya kaçınılmalıdır. Kan grubuna göre beslenme yaklaşımının bilimsel bir temeli olmadığını unutmamak önemlidir. En uygun beslenme programı için bir uzmana danışılması önerilir.